Ένα κοπάδι πρόβατα σε ρόλο...συντηρητή αρχαιοτήτων

«Αν το γρασίδι και άλλα φυτά φυτρώνουν μέσα ή πάνω στα αρχαία τείχη και τα σπίτια, αυτό αποτελεί πρόβλημα. Προσπαθούμε λοιπόν να έχουμε μια βιώσιμη προσέγγιση σε όλο το περιβάλλον, προκειμένου επίσης να αποφύγουμε τη χρήση ουσιών, ώστε στη συνέχεια να αποφύγουμε την ανάπτυξη φυτών, την ύπαρξη φυτών που αναπτύσσονται στα τείχη και τα ερείπια», δήλωσε ο Gabriel Zuchtriegel, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

Ένα κοπάδι πρόβατα που βόσκει βοηθά τους αρχαιολόγους να διατηρήσουν τα αρχαία ερείπια της Πομπηίας, της ρωμαϊκής

πόλης που θάφτηκε κάτω από μέτρα ελαφρόπετρας και τέφρας κατά την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ..

Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει μόνο τα δύο τρίτα περίπου της έκτασης των 66 εκταρίων (163 στρεμμάτων) της Πομπηίας από τότε που ξεκίνησαν οι ανασκαφές πριν από 250 χρόνια. Η διαφύλαξη των ανεξερεύνητων τμημάτων της αρχαίας πόλης από τη διάβρωση της φύσης και του χρόνου αποτελεί προτεραιότητα για όσους διαχειρίζονται τον χώρο.

Μεταξύ των εντυπωσιακών ανακαλύψεων το 2018 ήταν ζωντανές τοιχογραφίες, ένα κυλικείο και τα σκελετικά λείψανα ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη. Ο Zuchtriegel δήλωσε ότι η πρωτοβουλία των προβάτων δεν συμβάλλει στις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων και στη διατήρηση του τοπίου.

«Είναι επίσης κάτι που δίνει πραγματικά μια ιδέα για το πώς ήταν η Πομπηία την εποχή που ανακαλύφθηκε ξανά. Υπήρχαν δάση, αμπελώνες, πρόβατα και ήταν αυτό το είδος αγροτικού περιβάλλοντος και στη μέση αυτού υπήρχε η Πομπηία».

{https://youtu.be/AxoIsEgS5Ng}

με πληροφορίες από Reuters.

#ΠΡΟΒΑΤΑ #Πομπηία #ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ_ΧΩΡΟΙ #ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα