ΕΜΥ: Τι καιρό θα κάνει έως τα Χριστούγεννα

Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (ΕΜΥ) Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε την πέμπτη 21-12-2017 και ισχύει από το Σάββατο 23-12-2017 έως και την Τετάρτη 27-12-2017

Σάββατο 23-12-2017

καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και στο ανατολικό αιγαίο και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες την Κρήτη

και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, της στερεάς και πιθανόν το πρωί της Ευβοίας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που προς το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, τα νησιά του βόρειου αιγαίου, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο), την Εύβοια και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Τη νύχτα προς την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πιο πεδινές περιοχές της ανατολικής στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μετρά), της βορειοανατολικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μετρά) και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο κεντρικό και νότιο αιγαίο και στα Κύθηρα 8 με 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα βόρεια.

Κυριακή 24-12-2017

καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και το βόρειο αιγαίο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο νότιο αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν εκτός από το νοτιοανατολικό αιγαίο.

θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χωρά. Παγετός τη νύχτα στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα (Χριστούγεννα) 25-12-2017

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6 με 7
μποφορ με βαθμιαια εξασθενιση.
θερμοκρασία: σε άνοδο από τα δυτικά την ημέρα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τρίτη 26-12-2017

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες στα δυτικά.
άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Τέταρτη 27-12-2017

καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό αιγαίο θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασια: χωρις αξιολογη μεταβολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα