Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Starship του Έλον Μασκ

Ο ισχυρότερος πύραυλος που αναπτύχθηκε ποτέ, εκτοξεύθηκε από κέντρο της SpaceX στο Τέξας το Σάββατο.

Μέσω της ιστοσελίδας της SpaceX, η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ πλάνα έδειχναν νωρίτερα τον πύραυλο Starship να βρίσκεται σταθμευμένος στην εξέδρα εκτόξευσης.

«Η φόρτωση καυσίμου έχει ξεκινήσει», έγραψε λίγο νωρίτερα στην πλατφόρμα X ο Ελον Μασκ, ενώ μοιράστηκε μια ανάρτηση από τον λογαριασμό της SpaceX που ανέφερε ότι «όλα είναι έτοιμα για τη δεύτερη ολοκληρωμένη δοκιμή πτήσης» του πυραύλου.

Watch Starship’s second

integrated flight test https://t.co/cahoRQ72lm

— SpaceX (@SpaceX) November 17, 2023

Τι συνέβη

Το σύστημα Starship έφτασε πολύ πιο μακριά στην πτήση από την πρώτη απόπειρα τον Απρίλιο, αλλά τελικά κατέληξε σε άλλη μια έκρηξη.

Ο πύραυλος και το διαστημόπλοιο απογειώθηκαν με ασφάλεια από την εξέδρα, με τον εκτοξευτή Super Heavy να αναφλέγει και τους 33 κινητήρες του. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προσπάθειας, πολλοί κινητήρες έκλεισαν πρόωρα.

Στη συνέχεια, ο εκτοξευτήρας Super Heavy και το διαστημόπλοιο Starship διαχωρίστηκαν επιτυχώς, καθώς το Starship άναψε τους κινητήρες του και απομακρύνθηκε. Η διαδικασία αυτή κατέληξε στην καταστροφή του εκτοξευτή Super Heavy, ο οποίος ξέσπασε σε μια μπάλα φλογών πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Αλλά το διαστημόπλοιο Starship μπόρεσε να συνεχίσει για λίγο το ταξίδι του.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η SpaceX δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει σήμα από το όχημα. Και η εταιρεία επιβεβαίωσε στο livestream της ότι αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτοκαταστροφής του Starship.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτοξεύθηκε, Starship, Έλον Μασκ,ektoxefthike, Starship, elon mask