Εφαρμογή καταλαβαίνει αν η γάτα σας πονάει

Θέλετε να γνωρίζετε αν η γάτα σας πονάει; Μια εταιρεία τεχνολογίας και ένα πανεπιστήμιο στο Τόκιο συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή η οποία ανιχνεύει τον πόνο του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

Από την κυκλοφορία της, τον περασμένο μήνα, η εφαρμογη «Cat Pain Detector» έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 43.000 χρήστες, κυρίως στην Ιαπωνία,

αλλά και στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, δήλωσε ο Go Sakioka, επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Carelogy.

Η εφαρμογή αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης σειράς τεχνολογιών για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που ανησυχούν για την ευημερία των τριχωτών φίλων τους, συμπεριλαμβανομένων παρόμοιων συσκευών παρακολούθησης διάθεσης και πόνου που κατασκευάζονται στον Καναδά και το Ισραήλ.

Η Carelogy συνεργάστηκε με το College of Bioresource Sciences του Πανεπιστημίου Nihon για να συγκεντρώσει 6.000 φωτογραφίες γατών, στις οποίες μελετήθηκαν προσεκτικά οι θέσεις των αυτιών, των μύτων, των μουστάκια και των βλεφάρων των ζώων.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα βαθμολόγησης που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ για να μετρηθούν οι ελάχιστες διαφορές μεταξύ των υγιών γατών και εκείνων που υποφέρουν από πόνο λόγω δυσδιάκριτων ασθενειών.

Στη συνέχεια, οι προγραμματιστές της εφαρμογής τροφοδότησαν τις πληροφορίες σε ένα σύστημα ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο βελτίωσε περαιτέρω τις ικανότητές του χάρη σε περίπου 600.000 φωτογραφίες που ανέβασαν οι χρήστες, δήλωσε ο Sakioka. Τώρα η εφαρμογή «έχει επίπεδο ακρίβειας άνω του 90%», δήλωσε ο ίδιος στο AFP.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Τροφίμων για Κατοικίδια, το 60% των ιδιοκτητών πηγαίνουν τη γάτα τους σε κτηνίατρο το πολύ μία φορά το χρόνο. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες γατών να κρίνουν πιο εύκολα στο σπίτι αν πρέπει να επισκεφθούν έναν κτηνίατρο ή όχι», δήλωσε ο Sakioka.

#ΓΑΤΕΣ #ΕΦΑΡΜΟΓΗ #ΠΟΝΟΣ #ΤΕΧΝΗΤΗ_ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ #ΙΑΠΩΝΙΑ #ΓΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εφαρμογή,efarmogi