Έδωσε το «Οκ» η Κομισιόν για πληρωμές στην Gazprombank για το ρωσικό αέριο

Το πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν ώστε οι εισαγωγείς φυσικού αερίου να μπορούν να πληρώνουν στη Gazprombank χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις.

Βήματα πίσω κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι της Ρωσίας, μετά την απόφαση της Κομισιόν να δώσει το «πράσινο φως» στους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου να πληρώνουν στην Gazprombank, χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές έφτασαν στα κράτη μέλη

την περασμένη Παρασκευή. Στις επικαιροποιημένες αυτές συστάσεις, οι εταιρείες καλούνται να δηλώσουν ότι θεωρούν εκπληρωμένες τις υποχρεώσεις τους μόλις πληρώσουν σε ευρώ ή δολάρια.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία «δεν εμποδίζουν οικονομικούς φορείς από το να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό σε καθορισμένη τράπεζα για πληρωμές που οφείλονται βάσει συμβάσεων για την προμήθεια φυσικού αερίου σε αέρια κατάσταση, στο νόμισμα που καθορίζεται σε αυτές τις συμβάσεις. Οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν σαφή δήλωση ότι σκοπεύουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει υφιστάμενων συμβάσεων και να θεωρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την πληρωμή εκπληρωμένες πληρώνοντας σε ευρώ ή δολάρια, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμβάσεις».

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #GAZPROM #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έδωσε, Κομισιόν, Gazprombank,edose, komision, Gazprombank