«Εμπρός» στο δρόμο που χάραξε το Tik Tok, το Κρεμλίνο απαγορεύει τα iPhone

Το Κρεμλίνο είπε στους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhones της Apple (AAPL.O)

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, το Κρεμλίνο ζήτησε από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024

να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhones της Apple (AAPL.O) λόγω ανησυχιών ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Κρεμλίνο για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, ο Σεργκέι Κιριένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, είπε στους αξιωματούχους να αλλάξουν τα τηλέφωνά τους μέχρι την 1η Απριλίου.

«Πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά σας»

«Τέλος τα iPhone, είτε το πετάτε είτε το δίνετε στα παιδιά σας», αναφέρει η εφημερίδα.

Τη Δευτέρα, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

«Τα smartphones δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τόσο σημαντικές δουλειές», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Αμέτοχη η Apple

Το Κρεμλίνο - ενδέχεται- να παράσχει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσει τα iPhones, ανέφερε η Kommersant, προσθέτοντας ότι η εντολή να σταματήσει η χρήση iPhones είχε απευθυνθεί σε όλους όσοι εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέκαθεν έλεγε ότι δεν έχει smartphone, αν και ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο όχι και τόσο συχνά.

#ΚΡΕΜΛΙΝΟ #ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ #IPHONE #ΔΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα