Δίκη των «Μπράβων του Πειραιά»: Βέρτης και Αδαμαντίδης καταθέτουν ως μάρτυρες

Καταθέσεις στον εισαγγελέα από ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και γνωστούς τραγουδιστές για το κύκλωμα που τους εκβίαζε.

Ο Νίκος Βέρτης και ο Θέμης Αδαμαντίδης καταθέτουν σήμερα για τις «δραστηριότητες» προσώπων που ήταν μέλη του κυκλώματος εκβιαστών με έδρα τον Πειραιά.

Μαζί τους καταθέτει και ο επιχειρηματίας Τάκης Γιγουρτάκης.

Οι "Μπράβοι του Πειραιά" εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων στις περιοχές:

Σαλαμίνα Αιγάλεω Αγία Βαρβάρα Κορυδαλλό Νίκαια Κερατσίνι Δραπετσώνα Πέραμα Καλλιθέα Γκάζι

Σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτος Πειραιά πρόκειται να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, με το κατηγορητήριο σε βάρος των συλληφθέντων να αφορά υποθέσεις εκβιασμών ιδιοκτητών νυχτερινών - και όχι μόνο - καταστημάτων και άλλες επιχειρήσεις, ακόμα και pet shops. αφού οι εμπλεκόμενοι φέρονται να οργάνωναν σε κυνομαχίες.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για 34 εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων, τέσσερις εμπρησμούς, δύο εκρήξεις και τέσσερις κλοπές.

Μάλιστα, χαρακτηριστική της βαρύτητας της υπόθεσης, η οποία για λόγους ασφαλείας διεξάγετα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, είναι ότι μεταξύ των προσώπων τα οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση είναι πολύ γνωστά ονόματα της νύχτας, όπως οι Νίκος Βέρτης και Θέμης Αδαμαντίδης.

Οι τραγουδιστές ως μάρτυρες

Οι δύο δημοφιλείς τραγουδιστές έχουν κληθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, ο οποίος δούλευε - συνήθως στην υποδοχή και την είσοδο των καμαρινιών - στα κέντρα διασκέδασης όπου εμφανίζονταν οι κ. Βέρτης και Αδαμαντίδης.

Μάλιστα, οι δύο τραγουδιστές είχαν κληθεί στο στάδιο της ανάκρισης να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση στον αρμόδιο ανακριτή, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα