Διεισδύοντας στα άδυτα των εργαστηρίων του ΠΟΥ - Μία ματιά στο χώρο διεξαγωγής του μοριακού ελέγχου (pics)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσιεύει αποκαλυπτικές εικόνες με το έργο που πραγματοποιείται στα εργαστήρια, όπου αποστέλλονται τα μοριακά τεστ για τη διάγνωση θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Από τον Ιανουάριο του 2020, ο ΠΟΥ έχει τονίσει τη σημασία των διαγνωστικών τεστ στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον έλεγχο της COVID-19. Οι εξετάσεις δείχνουν που κρύβεται ο ιός, κάτι που είναι το κλειδί για να σταματήσουν οι αλυσίδες υπερμετάδοσης

Προκειμένου

να ενισχυθεί η παγκόσμια διαγνωστική ικανότητα, στις αρχές του 2020 δημιουργήθηκε ένα δίκτυο εργαστηρίων αναφοράς COVID-19 στις έξι περιφέρειες του ΠΟΥ. Εργαστήρια με περιορισμένη εμπειρία έχουν υποστηριχθεί από αυτό το δίκτυο.

Μέσα σε δύο εβδομάδες αφού ενημερώθηκε ο ΠΟΥ για τις πρώτες περιπτώσεις κορονοϊού η Κίνα μοιράστηκε τις γενετικές ακολουθίες με τον ΠΟΥ και τον ευρύτερο κόσμο. Σε συνεργασία με ένα συνεργαζόμενο εργαστήριο στη Γερμανία, το Πανεπιστήμιο Charité του ΠΟΥ δημοσίευσε στη συνέχεια τις πρώτες οδηγίες για το πώς να δημιουργήσει ένα επικυρωμένο τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) για αυτό το νέο παθογόνο οργανισμό. Αυτό επέτρεψε την ανάπτυξη τεστ κορονοίού σε όλο τον κόσμο με πρωτοφανή ταχύτητα.

Δείτε ΕΔΩ τις εικόνες από τα εργαστήρια του ΠΟΥ, όπου διεξάγεται ο μοριακός έλεγχος
Keywords
Τυχαία Θέματα