Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης είναι πίσω

Τη διαπίστωση πως «η Ελλάδα, σε σχέση με την Ευρώπη, στις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης είναι πίσω» έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, και προέτρεψε όλους ώστε να ξεπεραστούν οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις, τα συνθήματα και οι αερολογίες, προκειμένου να κτιστεί

μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και μία αυτοδιοίκηση ισχυρή οικονομικά, αυτοτελής και ευέλικτη.

«Η Ελλάδα, σε σχέση με την Ευρώπη, στις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης είναι πίσω. Αυτό πρέπει να έχουμε τη στοιχειώδη ειλικρίνια να το παραδεχτούμε, όλοι μαζί, χωρίς ο ένας να κουνάει το δάκτυλο στον άλλο. Γιατί, εάν κάνουμε αυτήν την παραδοχή, νομίζω ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε και τη σωστή πορεία στη συνέχεια, χωρίς υπερβολές, χωρίς συνθηματα, χωρίς αερολογία» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Άλλωστε, αυτή η χώρα είναι θύμα παλαιοκομματικών αντιλήψεων και από τη μία πλευρά και από την άλλη, της δημαγωγίας και της αερολογίας. Αυτά είναι που πρέπει να ξεπεράσουμε, προσπαθώντας να κτίσουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και μία Αυτοδιοίκηση που θα είναι ισχυρή οικονομικά, αυτοτελής και ευέλικτη, η οποία θα μπορεί, πράγματι, να υπηρετήσει τον πολίτη στον μέγιστο δυνατό βαθμό» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο προσυνέδριο της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λάρισα, όπου, διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτυπώθηκαν οι κατευθύνσεις, τις οποίες χαρακτήρισε εθνικής προτεραιότητας, σε σχέση με την αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκηση. Όπως σημείωσε, για τη ΝΔ οι κατευθύνσεις αφορούν δύο άξονες: Ο πρώτος αφορά την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και ο δεύτερος έχει σχέση με την ευελιξία και τη διαφάνεια.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα της απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας πως θα είναι ένα διπλό λάθος που «εάν υιοθετηθεί, μόνο σε ακυβερνησία μπορεί να οδηγήσει αυτόν τον τόπο, και να οδηγήσει τους δήμους στο χάος, σε συναλλαγές και οπισθοδρόμιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα