Χανιά: Έξαλλος ο Δήμαρχος για την κατάληψη του Δημαρχείου - «Ανομία μειοψηφιών»

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, προκάλεσε η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του δημαρχείου της πόλης από μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής που αντιδρούν στην εκκένωση το πρωί του Σαββάτου από τις αστυνομικές αρχές, κτηρίου στο λόφο Καστέλι της παλιάς πόλης, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης που τελούσε υπό κατάληψη από το 2004.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο κ Σημανδηράκης έκανε λόγω για μειοψηφίες που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «δυστυχώς οι μειοψηφίες αυτές

αισθάνονται τόσο ισχυρές, που σήμερα κατέλαβαν το δημαρχείο Χανίων, κατέλαβαν το βασικό κομμάτι δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας, θεωρώντας ότι βάζουν απέναντι τη δημοτική αρχή, θεωρώντας ότι βάζουν απέναντι τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ξεχνώντας όμως, ότι έτσι βάζουν απέναντι την ίδια την κοινωνία».

Ο δήμαρχος Χανίων κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή τον ένα χρόνο που έχει αναλάβει τις τύχες της πόλης προσπαθεί καθημερινά να επιλύει προβλήματα, ωστόσο όπως είπε σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει μια θλιβερή κατάσταση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «κλείνουμε, λοιπόν, αυτόν τον ένα χρόνο με μια θλιβερή κατάσταση. Κλείνουμε αυτόν τον χρόνο, όχι από εκεί όπου η κοινωνία των Χανίων μας επέλεξε να είμαστε.

Κλείνουμε αυτόν τον χρόνο, όχι από εκεί που η Δημοκρατία επέλεξε να είμαστε. Κλείνουμε έναν χρόνο όχι από εκεί που οι πολίτες έθεσαν την ευθύνη της διοίκησης του δήμου.

Βρισκόμαστε σήμερα, εκτός δημαρχείου. Η δημοτική αρχή, οι λειτουργίες του δήμου, βρίσκονται σε αναστολή. Ο δήμος Χανίων δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και ο δήμος Χανίων καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, η οποία έρχεται από το παρελθόν. Μια κατάσταση που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, η κοινωνία μας ανέχθηκε. Και που όλοι μαζί φέρουμε την ευθύνη της και εκθρέψαμε μια ανομία. Μια ανομία μειοψηφιών, που θεώρησαν και κατάφεραν στο παρελθόν να μπορούν να κινούνται εκτός νόμου. Μειοψηφιών που με την ανοχή πολλών, κατάφεραν να πιστέψουν ότι είναι σε θέση να ακυρώσουν και να καταλάβουν και να καταλύσουν ότι σημαντικότερο έχουμε καταφέρει σαν κοινωνία. Την Δημοκρατία».

Ο δήμαρχος Χανίων καταδίκασε την ενέργεια της κατάληψης του δημαρχείου από μειοψηφίες όπως είπε που αισθάνονται ισχυρές ενώ έκανε γνωστό ότι κάλεσε την αστυνομία να εκκενώσει το κτήριο, λέγοντας ότι, «αυτό το κτήριο δεν είναι ούτε του δημάρχου ούτε της δημοτικής αρχής. Το κτήριο αυτό είναι το κτήριο της κοινωνίας και μέσα από τις λειτουργίες αυτού του κτηρίου θα πρέπει να λειτουργήσει η κοινωνία».

πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα