Χαμός» στη δίκη Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας αποκάλεσε «επιστημονικό απατεώνα» τον καθηγητή που εντόπισε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε την επιστημονική κατάρτιση του καθηγητή που διενέργησε την τοξικολογική έκθεση στην Τζωρτζίνα.

«Ντροπή σου», είσαι «επιστημονικός απατεώνας», «κάνε μου μήνυση», είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Κούγιας, για να επιτεθεί στο μάρτυρα που εξέταζε. Το Νίκο Ράϊκο, καθηγητή Τοξικολογίας ΑΠΘ και επιστήμονα που υπέγραψε την τοξικολογική έκθεση στην

Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, βάσει της οποίας το άτυχο παιδί δηλητηριάστηκε από μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παιδοκτόνου, ξεκίνησε τις ερωτήσεις του με τις σπουδές του καθηγητή Ράικου.

Κούγιας: Στο βιογραφικό σας δηλώνετε ιατροδικαστής… κυρία Πρόεδρε πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία. Κάνατε κύριε καμία άλλη σπουδή;

Μάρτυρας: Η ερευνητική μου δουλειά, η ακαδημαϊκή μου πορεία! Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολογους!

Πρόεδρος: τέλος κύριε μάρτυρα! Δεν απαντάτε άλλο!

Κούγιας: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική!

Πρόεδρος: κι εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος!

Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες - νεκροτομές έχετε κάνει;

Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογια! Έχω πάνω από 1000 περιστατικά τον χρόνο!

Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών που είχα την υπόθεση με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει;

Κουγιας: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη!

Μάρτυρας: Όχι βέβαια!

Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε!

Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε προς το δικαστήριο προσφυγή, ζητώντας να του επιτραπεί η ερώτηση. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή.

Ο νομικός υπερασπιστής της 35χρονης απο την Πάτρα, προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο, λίγα λεπτά αργότερα, όταν η πρόεδρος απαγόρευσε νέα ερώτηση σχετικά με το αρσενικό που απασχόλησε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. «Είστε μεροληπτική, δεν με αφήνετε να κάνω ερωτήσεις που κατατείνουν στο ότι ο μάρτυρας ψεύδεται» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κουγιας.

Κούγιας: Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε εργαστήριο του εξωτερικού για να σας κάνει ποσοτικό έλεγχο δηλητηρίου;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει εργαστήριο που να μετράει βαρέα μέταλλα στην Ελλάδα.

Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!

Κούγιας: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου φώναξε «Κοίτα τον! Γελάει!» με την Πρόεδρο να της ζητά να βγει απο τη δικαστική αίθουσα και τον Αλέξη Κούγια να ζητά διακοπή. Αποχωρώντας ο μάρτυρας απο την αίθουσα, δέχτηκε τη λεκτική επίθεση του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».

Η δίκη συνεχίζεται.

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΑΛΕΞΗΣ_ΚΟΥΓΙΑΣ #ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ #ΚΕΤΑΜΙΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμός, Πισπιρίγκου, Κούγιας, Τζωρτζίνα,chamos, pispirigkou, kougias, tzortzina