Μπακογιάννη: Έπρεπε να έχουμε δώσει πίσω τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να επιστρέψει η Ελλάδα τους Τούρκους πραξικοπιματίες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ενώ προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ,

η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε "αστείες" τις κατηγορίες της κυβέρνησης για την επίσκεψή της στην Τουρκία και στην τελετή ορκωμοσίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την επίσκεψή της, ενώ σχετικά με τα σχόλια που ειπώθηκαν από τον κ. Καμμένο η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Ο κ. Καμμένος είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλω πια να σχολιάζω. Έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Ακόμη και η χθεσινή εικόνα, με την παρουσία του στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν αστεία».

Όσον αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πάντως ότι ορθά ο κ Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.

Σχετικά με την λύση για τα Σκόπια η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω την σύνθετη ονομασία, όχι όμως παραχωρώντας τόσα δικαιώματα στην γειτονική χώρα. Ο κ.Κοτζιάς που έδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή, μάλλον δεν τα διάβασε καλά. Πιστεύω ότι η ρίζα του αλυτρωτισμού είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε «μακεδονική εθνότητα».

Η κ. Μπακογιάννη, σημείωσε επίσης: «Χάσαμε από αυτή τη συμφωνία, παραδίδοντας στους γείτονές μας την εθνότητα, αυτό είναι ένα σημείο που αύριο μεθαύριο άλλες δυνάμεις γειτονικές μπορεί να χρησιμοποιήσουν εις βάρος μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα