Άρθρο Θάνου Πλεύρη στο Dnews: Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση

Το τελευταίο διάστημα είναι έκδηλο το άγχος που έχει συνολικά η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν ένα πλήρως τοξικό κλίμα εν όψει των εκλογών.

Η κομβική μας διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τους ενοχλεί που ζητάμε από τους πολίτες να συγκρίνουν τις δύο κυβερνήσεις, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 και την Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας 2019-2023 και δύο πρωθυπουργούς, τον

Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύγκριση από μόνη της δείχνει ότι από τη μία πλευρά είχαμε ένα κόμμα το οποίο από αυτά που εξήγγειλε δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο κύριος Πολάκης, ασέλγησε στη μεσαία τάξη αυξάνοντας φόρους, εισφορές, διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και στήριξης κλείνοντας τις τράπεζες και παραδίδοντας, στην πραγματικότητα, μία χώρα την οποία είχαν οδηγήσει σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο διακόπτοντας την οποιαδήποτε ανοδική πορεία μπορούσε να υπάρξει.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κλήθηκε να διαχειριστεί τρεις συνεχόμενες κρίσεις: τα ελληνοτουρκικά με εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την πανδημία και την ενεργειακή κρίση με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, και παρόλα αυτά ολοκλήρωσε ένα συνολικό πρόγραμμα που ήταν το πρόγραμμά της και είχε να κάνει με μείωση φόρων, αύξηση μισθών, χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ, και μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

Στη δε διαχείριση της πανδημίας ο ίδιος ο ΠΟΥ αναφέρει ότι διαχειριστήκαμε την πανδημία επιτυχώς και είχαμε μικρότερη θνητότητα από ό,τι παρουσιάστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε ένα εθνικό σύστημα υγείας που παραλάβαμε με μόλις 550 κλίνες και υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο.

Σε όλο αυτό το διάστημα, παράλληλα, ενισχύσαμε την θωράκιση της χώρας με αμυντικό εξοπλισμό και βελτιώσαμε κατά πολύ την διεθνή εικόνα τόσο με την παρουσία του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όσο και με τις διεθνείς συμμαχίες τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Γαλλία.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα που ενοχλεί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, ότι έχουμε να επιδείξουμε ένα έργο πολύ σημαντικό που μπορεί να έχει και λάθη αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουμε ένα ξεκάθαρο θετικό ισοζύγιο υπέρ της πατρίδας και της κοινωνίας.

Οι εκλογές της 21 Μαΐου έχουν δύο προτάσεις. Η μία πρόταση είναι να συνεχίσουμε με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκης και η άλλη πρόταση είναι ένα ετερόκλητο σχήμα από διαφορετικά κόμματα που θα έχουν ενδεχομένως για Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή όποιον άλλον συνεννοηθεί με τον Ανδρουλάκη, και η μόνη συνεκτική τους αξία θα είναι η νομή της εξουσίας, να εμφανιστεί, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο καταδικασμένους υπουργούς του για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη και ενδεχομένως λίγο από κύριο Βαρουφάκη και ανοχή ΚΚΕ.

Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία Κυβέρνηση η οποία στην πραγματικότητα όχι απλώς θα ανακόψει την πορεία της χώρας που τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη αλλά θα μας γυρίσει εκεί που μας πήγε το 2015 ο κύριος Τσίπρας.

Επειδή, λοιπόν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στη σύγκριση επιλέγουν τη διασπορά fake news, την κοπτοραπτική και την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Εμείς ζητάμε από τους πολίτες κάτι πάρα πολύ απλό. Ποια Κυβέρνηση θέλει; Το ΣΥΡΙΖΑ του 2015-2019 με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τη Νέα Δημοκρατία του 2019-2023 με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Επειδή η απάντηση είναι εύκολη επιλέγει η αντιπολίτευση να μη θέτει αυτό το ερώτημα.

#ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΑΡΘΡΟ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρθρο Θάνου Πλεύρη, Dnews,arthro thanou plevri, Dnews