Αποστόλου: Πρέπει να διασφαλιστούν επαρκείς πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

«Απαιτείται να προσεγγίσουμε το μέλλον με όρους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και κοινωνικούς» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

«Απαιτείται να προσεγγίσουμε το μέλλον με όρους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και κοινωνικούς» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με «το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας», που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο

κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο τρόπος που η ΚΑΠ προσεγγίζει το μέλλον και σημείωσε «δεν αρκούν μόνο διαφορετικοί σχεδιασμοί, συγκεκριμένοι στόχοι και μετρήσιμα αποτελέσματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να διασφαλιστούν επαρκείς πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και «ισορροπία μεταξύ των πόρων και των υποχρεώσεων που θα αναλάβουν η ΚΑΠ και οι γεωργοί μας».

Εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τις «ολοένα και μεγαλύτερες φιλοδοξίες και επιπρόσθετες υποχρεώσεις» που καλούνται να επωμιστούν οι αγρότες και η ΚΑΠ. Μίλησε επίσης για τη δημιουργία μεγάλων ανισοτήτων μεταξύ των κρατών-μελών, τόσο λόγω των διαφορετικών ρυθμών ανάπτυξης όσο και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ορισμένων άλλων, αναφερόμενος στη συγχρηματοδότηση της ΚΑΠ.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο νέο μοντέλο που προτείνει η Επιτροπή για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, με τα κράτη-μέλη να διαμορφώνουν ένα στρατηγικό σχέδιο, θέτοντας το ερώτημα «γιατί το σχέδιο αυτό να εγκρίνεται προηγουμένως από την Επιτροπή», υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να φέρει μεταξύ άλλων μεγάλες καθυστερήσεις έγκρισης και πλήθος παρατηρήσεων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα