Αποκάλυψη για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Η Citroën σπάει το σχεδιαστικό κατεστημένο των μοντέλων της κατηγορίας Β της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την αποκάλυψη της τέταρτης και πιο εντυπωσιακής ομολογουμένως γενιάς του C3. Στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 προσφέρει εκκεντρικό design, κορυφαίο

για την κατηγορία του επίπεδο άνεσης, ευκολία στη συμβίωση με την ηλεκτροκίνηση, πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και ανταγωνιστική σχέση ‘value for money’. Πιο ψηλό και πιο εντυπωσιακό, το νέο Citroën ë-C3 ενσαρκώνει τη νέα σχεδιαστική έκφραση της εταιρίας, όπως αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Citroën Oli concept το 2022, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι αντιθέσεις των κάθετων στοιχείων με τις οριζόντιες επιφάνειες.

Το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 ηγείται της γκάμας της τέταρτης γενιάς του πιο δημοφιλούς μοντέλου της Citroën, που μετράει πάνω από 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2002. Το C3 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας και αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών πωλήσεων της Citroën στην Ευρώπη. Το 2022, το C3 επέτυχε μερίδιο αγοράς 11% στο σύνολο των πωλήσεων του Β segment στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Ουσιαστικά, το νέο ë-C3 σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για τη Citroën. Η δημοφιλής και τολμηρή μάρκα επανεφευρίσκει τον εαυτό της, αντιμετωπίζοντας επιθετικά τις προκλήσεις, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση, προσιτή σε όλους. Και αυτό χάρη στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο B-hatch το οποίο είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, , προσφέροντας στους πελάτες της όλα τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης μηδενικών εκπομπών, σε μία λογική και ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του C3, η Citroën τοποθετεί στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού ë-C3, το αποκλειστικό και καινοτόμο σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort® με Progressive Hydraulic Cushions, μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Η ανάρτηση Citroën Advanced Comfort προσφέρει ασύγκριτη οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.

Στο ευρύχωρο εσωτερικό κυριαρχούν οι απλές αλλά και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες επιφάνειες που προσφέρουν στους επιβάτες μια ατμόσφαιρα παρόμοια με το σαλόνι του σπιτιού τους. Τα νέα σχεδιαστικά μοτίβα των καθισμάτων Citroën Advanced Comfort® του νέου ë-C3, έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και χρησιμοποιούν πρόσθετο αφρώδες υλικό, παρέχοντας μία απαλή και φιλόξενη αίσθηση, από την πρώτη επαφή καθώς και μοναδικό βαθμό πλευρικής στήριξης, ανεξάρτητα με την διάρκεια και την απόσταση της διαδρομής.

Χάρη στο εξωτερικό ύψος των 1,57μ. το νέο ë-C3που προσφέρει 30 χιλιοστά περισσότερο χώρο στους εμπρός επιβάτες 30 εξασφλίζοντας υψηλή θέση οδήγησης και κατά συνέπεια καλύτερο έλεγχο και περισσότερη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Όλοι οι επιβάτες επωφελούνται εξαιρετικής ορατότητας προς τα έξω, ενισχύοντας την αίσθηση ευεξίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Πρακτικά, το νέο ë-C3 είναι περισσότερο ευρύχωρο σε κάθε του εσωτερική διάσταση σε σχέση με τον προκάτοχό του, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 19χλστ. μακρύτερο, και μόλις 6χλστ. φαρδύτερο. Το εσωτερικό πλάτος στο ύψος των αγκώνων των επιβατών είναι μεγαλύτερα κατά 19χλστ. (πίσω επιβάτες) και κατά 21χλστ. (εμπρός επιβάτες) από το μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ η απόσταση για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι η κορυφαία τιμή της κατηγορίας, κατά 20 τουλάχιστον χιλιοστά μεγαλύτερη από τον μέσο όρο.

Με ύψος που φτάνει το 1,57μ., το νέο ë-C3 είναι ψηλότερο από τον προκάτοχό του, και διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος (σε στυλ SUV) προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά στα περάσματα από τα σαμαράκια, τις λακκούβες και τις ανωμαλίες που συναντά κανείς συχνά, κινούμενος σε ένα αστικό/περιαστικό περιβάλλον. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει την εντυπωσιακή τιμή των 163χλστ. για το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3, και είναι μεγαλύτερη από τα 135χλστ. του προηγούμενου μοντέλου.
Για πρώτη φορά από τη Stellantis, η ‘Smart Car Platform’ αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιεί μία μπαταρία ισχύος 44kWh LFP (Lithium Ferro Phosphate) η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 320km WLTP, και δυνατότητα ταχείας φόρτισης από σταθμούς παροχής συνεχούς ρεύματος ισχύος 100kW, που επιτρέπει τη φόρτιση από το 20 έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, σε μόλις 26 λεπτά.

Η στάνταρ φόρτιση από παροχή εναλλασσόμενου (AC) ρεύματος, από 20 έως 80%, διαρκεί περίπου 4ώ.10λ. από παροχή ισχύος 7kW, ή 2ώ.50λ. εφόσον διατίθεται παροχή ισχύος 11kW. Η πρόσβαση τόσο σε οικιακές όσο και σε δημόσιες εγκαταστάσεις φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα, είναι ιδιαίτερα εύκολη με τη χρήση του στάνταρ καλωδίου Mode 3, που παρέχεται με το αυτοκίνητο, και είναι ιδανική λύση για τακτική φόρτιση στο σπίτι μέσω ενός wall box, καθώς και εκτός σπιτιού από δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Το συγκεκριμένο καλώδιο μπορεί να συνδεθεί είτε με μονοφασική παροχή 7.4kW, ή με wall box 11kW.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 83kW (113 ίππων) και το πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το μοντέλο χρειάζεται για τα 0-100km/h περίπου 11δλ., ενώ η εκτιμώμενη τελική του ταχύτητα φτάνει τα 135km/h. Έτσι το νέο ë-C3 διαθέτει ισχύ παραπάνω από ικανοποιητική και επιτυγχάνει επιδόσεις που το καθιστούν ικανό να αντιμετωπίσει τις συνθήκες της καθημερινής οδήγησης, ιδιαίτερα σε αστικές και περι-αστικές συνθήκες κίνησης.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχετικά compact αυτοκίνητο, το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 δίνει τεράστια σημασία στις επιλογές δικτύωσης του infotainment, οι οποίες εστιάζονται στην ευκολία χρήσης από τους επιβάτες και στη γρήγορη πρόσβαση σε έξυπνες, χρήσιμες λειτουργίες που χρειάζονται οι πελάτες για να ταξιδεύουν εύκολα, αλλά και να παραμένουν απρόσκοπτα δικτυωμένοι. Τα διαισθητικά χειριστήρια του τιμονιού και το πλήκτρο «Home» σε όλες τις εκδόσεις, εξασφαλίζουν μια εμπειρία απαλλαγμένη από άγχος για τον οδηγό. Διατίθενται δύο επίπεδα συστήματος infotainment. Η πλήρης γκάμα των πιο πρόσφατων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης του ë-C3, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ευεξία και εξασφάλιση σε κάθε επιβάτη, και κυρίως στον οδηγό.

Η εισαγωγική έκδοση ‘You’ θα διατίθεται με υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού όπως εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, Ανάρτηση Citroën Advanced Comfort® με Progressive Hydraulic Cushions , σύστημα Active Safety Brake (σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης), το νέο σύστημα Citroën Head Up Display, τις εφαρμογές ‘My Citroen Play με Smartphone Station’ για το infotainment, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους πλευρικούς καθρέφτες, αυτόματα φώτα, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, πίσω σπόϊλερ, cruise control, Air Condition και 6 αερόσακους.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσίασή του στη χώρα μας τους επόμενους μήνες. Μείνετε συντονισμένοι...

#CITROEN #E_C3 #ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκάλυψη, Citroen ë-C3,apokalypsi, Citroen ë-C3