Αντωνοπούλου: Μείωση της ανεργίας, με αργό και σταθερό ρυθμό

Με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό υποχωρεί η ανεργία στην Ελλάδα. Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία παραδέχεται ότι η υποχώρηση της ανεργίας δεν γίνεται με τους γρήγορους ρυθμούς που επιθυμεί η κοινωνία

Όμως «αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το 2014 έκλεισε με ανεργία στο 26,5% και σήμερα βρισκόμαστε στο 20,6%», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στον RealFM.

Σχετικά

με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι από την στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργηθεί περίπου 260 χιλ. νέες θέσεις. Από αυτές οι 120 χιλ. είναι πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιπες είτε μερικής απασχόλησης, είτε εκ περιτροπής εργασίας.

Πάντως η κ. Αντωνοπούλου επέμεινε ότι σήμερα υπάρχουν 240 χιλ. λιγότεροι άνεργοι, με την ανεργία να μειώνεται αργά αλλά σταθερά. Ειδική αναφορά έγινε και στο σκέλος των μισθών με την κ. Αντωνοπούλου να παραδέχεται ότι υπάρχει «μεγάλη παραβατικότητα», η οποία πρέπει να ελεγχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα