Ανεξέλεγκτη αναζωπύρωση της φωτιάς, εκκένωση του χωριού Λαέρμα στη Ρόδο

Την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης κατόπιν εντολή της Πυροσβεστικής.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στη Ρόδο και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής να σβήσουν τη φωτιά που έχει επεκταθεί σε διάφορα μέτωπα. Σοβαρές αναζωπυρώσεις το βράδυ της Παρασκευής (21.7.2023) στην περιοχή των Λαέρμων προμηνύουν μάχες για 4η συνεχόμενη νύχτα.

Σήμερα το βράδυ, στη Ρόδο επιχειρούν 125 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 35 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Λόγω της φωτιάς στη Ρόδο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 3 δημοτικές ενότητες από χθες. Αυτές είναι οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου ενώ είχε μείνει κλειστός και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου, επειδή οι φλόγες είναι πολύ κοντά και καθιστούν επικίνδυνο το σημείο.

Ακόμα και η αυριανή ημέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, καθώς η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και την Ικαρία, είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

#ΡΟΔΟΣ #ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανεξέλεγκτη, Λαέρμα, Ρόδο,anexelegkti, laerma, rodo