Άγκυρα: Περιμένουμε το συντομότερο την έκδοση των οκτώ αξιωματικών

Η Τουρκία περιμένει την έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Η δήλωση Μποζντάγκ ήλθε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει την έκδοση των οκτώ αξιωματικών στη γείτονα λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή

τους στο πραξικόπημα του 2016.

Η δήλωση ήλθε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για κυβερνητική θέση, κι όχι για προσωπική τοποθέτηση.

Σήμερα το πρωί το Διοικητικό Εφετείο ανέστειλε προσωρινά τη χορήγηση ασύλου που είχε εγκρίνει για τον πρώτο εκ των οκτώ η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή.

Η προσφυγή κατά της παραχώρησης ασύλου έγινε από την ίδια την κυβέρνηση, με τους δικηγόρους του δημοσίου να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον που πηγάζει από την διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία.

Η τελική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται στις 15 Φεβρουαρίου. Η χαμένη πλευρά αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα