Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Πόσους υποψηφίους έχει ένας συνδυασμός - Τι ισχύει με την ποσόστωση

Τα μέλη από τα οποία οφείλει να απαρτίζεται ένας συνδυασμός για να λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 ορίζει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο κάθε συνδυασμός καταρχήν πρέπει να έχει έναν υποψήφιο περιφερειάρχη. Από εκεί και πέρα, κάθε συνδυασμός αποτελείται από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο κατ’ ελάχιστον με τον αριθμό των εδρών της εκλογικής περιφέρειας όπου θέτουν υποψηφιότητα, με δυνατότητα προσαύξησης του

αριθμού αυτού κατά πενήντα τοις εκατό (50%). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με το μισό της μονάδας και άνω.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, η εγκύκλιος του υπουργείου ορίζει μια ποσόστωση υποψηφίων η οποία είναι υποχρεωτική για κάθε συνδυασμό. Κάθε συνδυασμός λοιπόν, πρέπει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από κάθε φύλο (άνδρες – γυναίκες) σε ποσοστό τουλάχιστον σαράντα τοις εκατό (40%) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του οικείου συνδυασμού. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Eξυπακούεται ότι δεν απαγορεύεται ο αριθμός αυτός να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που αντιστοιχεί στο ποσοστό αυτό.

Επισημαίνεται ότι ο συνδυασμός κατανέμει στις εκλογικές περιφέρειες τον αριθμό των υποψηφίων που αντιστοιχεί στην ποσόστωση, όπως επιθυμεί.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ποια είναι τα εκλογικά κωλύματα και τα ασυμβίβαστα - Όλες οι περιπτώσεις

Μέχρι πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα