Άδεια παραμονής στο μετανάστες εργάτες της Μανωλάδας που επλήγησαν από την φωτιά του Ιουλίου

Την πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας να δωθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας που επλήγησαν απο την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Ιουνίου εξέφρασε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη η υπουργός τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι πως αρκετοί από τους μετανάστες βρίσκονται παράνομα στην χώρα με αποτέλεσμα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά να μην έχουν βασικά στοιχεία όπως πχ ΑΜΚΑ

για να τους χορηγηθεί κάποια οικονομική βοήθεια. «Το υπουργείο έχει μεριμνήσει ώστε να χορηγηθεί άδεια διαμονής στους παράτυπα διαμένοντες για να ξεκλειδώσουν στην συνέχεια οι οικονομικές ενισχύσεις μέσω του ΟΑΕΔ» είπε η υπουργός. Επίσης, υπενθύμισε με νόημα ότι μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι τα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών ενώ αντίθετα στην προηγούμενη κυβέρνηση ο Άδωνης Γωργιάδης έλεγε ότι τυχαία πυροβολήθηκαν οι εργάτες γης όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους με αποτέλεσμα να καταδικαστεί η χώρα μας απο το Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα