Tα νέα ποσοστά απομείωσης για τον υπολογισμό των φορολογητέων αξιών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Στον καθορισμό νέων ποσοστών απομείωσης της φορολογητέας αξίας των μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στον καθορισμό νέων ποσοστών απομείωσης της φορολογητέας αξίας των μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Τα ποσοστά καθορίστηκαν, ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία αμαξώματος, βάσει στοιχείων ταξινομήσεων της τελευταίας τριετίας, με σκοπό την αντικειμενικότερη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας, για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης.

Ειδικότερα

με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου στις 22 Δεκεμβρίου 2017 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 28 Δεκεμβρίου 2017 καθορίζονται τα ποσοστά απομείωσης της λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων, για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας των μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων, ανά εξάμηνο και έτος ηλικίας των αυτοκινήτων, καθώς και ανά κατηγορία αμαξώματος, τα οποία ισχύουν από 7/1/2018, δέκα ημέρες, δηλαδή, από την ημερομηνία δημοσίευσης της εν λόγω απόφασης στο Φ.Ε.Κ. και καταλαμβάνουν επιβατικά αυτοκίνητα για τα οποία το τέλος ταξινόμησης καθίσταται απαιτητό από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Ο αναλυτικός πίνακας με τα ποσοστά απομείωσης παρατίθεται στο συνημμένο αρχείο pdf.

Keywords
Τυχαία Θέματα