Qatar Gate: Η κατάθεση του Παντσερί που «καίει» την Εύα Καϊλή και οι 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την προεκλογική εκστρατεία

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Qatar Gate και την Εύα Καϊλή, καθώς ο Αντόνιο Παντσερί όπου είναι ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης έχει ομολογήσει ότι έλαβε από το Κατάρ, το Μαρόκο και την Μαυριτανία το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα η προεκλογική εκστρατεία της Εύας Καϊλή για τις ευρωεκλογές του

2019 χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ με 250.000 ευρώ.

Αυτό είναι κάτι που κατέθεσε ο Παντσερί στους εισαγγελείς στις 24 Ιανουαρίου σε μυστική τοποθεσία.

Η κατάθεση του Παντσερί που φέρνουν στη δημοσιότητα η ιταλική «La Repubblica» και η βελγική «Le Soir»

«Έγινε μια συνάντηση στην Ντόχα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019. Για την Εύα, δεν μπορώ πια να θυμηθώ εάν βρισκόταν εκεί αλλά η απόφαση που πάρθηκε σε σχέση με τα χρήματα για τους υποψηφίους συμπεριελάμβανε την Εύα Καϊλή.

Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος εκείνης της συνάντησης οι Καταριανοί αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές εκστρατείες των τριών (σ.σ. της Καϊλή), του Κοτσολίνο και ενός ακόμα υποψηφίου με 250.000 ευρώ. Ναι, αυτό συνέβη.

Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθήσει τους βουλευτές και τους μη κοινοβουλευτικούς να παρέμβουν. Όσο για μένα, ήταν μια εξωτερική ενέργεια γιατί δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συναντήσεις».

Την ίδια στιγμή ο πρώην ευρωβουλευτής βάζει στο σκάνδαλο του Qatargate τα ονόματα άλλων τεσσάρων, ανάμεσα τους και του επίσης κατηγορουμένου ευρωβουλευτή Ανδρέα Κοτσολίνο, ενώ εξαπολύει βαριές κατηγορίες σε βάρος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και της Ιταλίδας ευρωβουλευτή Λάρα Κόμι.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες της Καϊλή με την αδερφή της και τον πατέρα της

Το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδελφή της να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης μια παλιά συσκευή κινητού» και κάποια σημαντικά όπως τα χαρακτηρίζει usb.

Στις συζητήσεις με την αδελφή της, Μανταλένα, μιλούν για το ενδεχόμενο να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρίες που είχαν συστήσει από κοινού.

Στις συνομιλίες αυτές γίνεται αναφορά και στον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ως ανώριμος που έπαιζε με τη φωτιά και τώρα έχει λυγίσει από το φόβο.

Τι αναφέρουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί

Την αξιοπιστία του Παντσέρι προσπάθησε να αμφισβητήσει και ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί.

Ενώ ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Πινόκιο είναι πιο αξιόπιστος από τον Παντσέρι ,κατ’ εξακολούθηση αδίστακτος ψεύτης. Η αμηχανία των αρμόδιων αρχών να στηρίξουν την κατηγορία ότι η Εύα Καϊλή είχε σχέσεις με το Κατάρ τις οδηγεί να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της με συγγενικά της πρόσωπα και επιχειρείται απλές καθημερινές λέξεις να παραμορφώνονται νοηματικά στην προσπάθεια να δημιουργηθούν στοιχεία».

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #QATAR_GATE #ΑΝΤΟΝΙΟ_ΠΑΝΤΣΕΡΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Qatar Gate, Παντσερί, Εύα Καϊλή, 250 000, Κατάρ,Qatar Gate, pantseri, eva kaili, 250 000, katar