Eurovision 2022: Τεράστια ανατροπή λίγο πριν τον τελικό, η Ουκρανία δεν είναι πια το φαβορί για τη νίκη

Μετά το «Family Show» οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι έκριναν την συμμετοχή της Ισπανίας ως ιδανικότερη, για να κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision.

Πολύ κοντά σε μια νίκη που θα έχει συμβολικό χαρακτήρα αλλά και πολιτική διάσταση βρίσκεται η Ουκρανία. Ο πόλεμος που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας φέρνει την ουκρανική συμμετοχή της

Eurovision στη θέση του αδιαμφισβήτητου φαβορί και έτοιμη για την τρίτη της νίκη στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Η χώρα συμμετέχει με το τραγούδι "Stefania" που το παρουσιάζει η Kalush Orchestra. Είναι ένα τραγούδι που αν και αναφέρεται στη μητέρα του αρχηγού του συγκροτήματος Oleh Psiuk με στίχους όπως "Θα βρω τον δρόμο για το σπίτι, ακόμα κι αν όλοι οι δρόμοι έχουν καταστραφεί", αποκτά νέα διάσταση και ο συμβολισμός γίνεται προφανής. Η μάνα Στεφανία του Όλεχ γίνεται για τους Ουκρανούς η μάνα όλων.

Ωστόσο, αν ακι απόλυτο φαβορί των στοιχηματικών, μετά το «Family Show» οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι έκριναν την συμμετοχή της Ισπανίας ως ιδανικότερη, για να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το press poll, η χώρα που κερδίζει σήμερα το βράδυ τον διαγωνισμό είναι η Ισπανία, με την εκρηκτική Chanel στο τραγούδι «SloMo», εν αντιθέσει με τα τελευταία στοιχήματα, που ήθελαν την Ουκρανία να σηκώνει το τρόπαιο.

Πολύ πιο συγκεκριμένα, με ποσοστό 46,4% πρώτη είναι η Ισπανία, ενώ ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Sam Ryder και το «Space», ενώ στην τρίτη θέση κατέταξαν την Πορτογαλία με την Maro και το «Saudade».

#EUROVISION #ΑΝΑΤΡΟΠΗ #ΤΕΛΙΚΟΣ #ΝΙΚΗΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα