ELPEN: Νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Κερατέα, θα καλύψει πάνω από 6 εκατ. ασθενείς

Επένδυση 55 εκατ. ευρώ για το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα, το οποίο σε πλήρη λειτουργία μπορεί να παράξει 71 εκατ. συσκευασίες σε ετήσια βάση.

Μέρος του οικοσυστήματος φαρμακευτικής παραγωγής και R&D, που αναπτύσσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, αποτελεί και το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα, το οποίο παρουσίασαν σήμερα

στους δημοσιογράφους οι επικεφαλής της εταιρείας.

Με αρχική επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο έχει έκταση 10.000 τ.μ. και διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης.

Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων (για το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και στερεών μορφών (καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, παθήσεις του αναπνευστικού, του ΚΝΣ, αντιβιώσεις).

Σε πλήρη λειτουργία με τις 2 μονάδες παραγωγής του και με 3 βάρδιες την ημέρα μπορεί να παράξει 71 εκατομμύρια συσκευασίες σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, έχει τη δυνατότητα να παράξει περισσότερες από 35.000.000 συσκευασίες εισπνεόμενων ετησίως για τη συγκεκριμένη θεραπευτική κατηγορία, ενώ με τη λειτουργία της μονάδας στερεών μορφών (δισκία και κάψουλες) η παραγωγή σε αυτήν την κατηγορία θα φτάσει στις 36.000.000 συσκευασίες ετησίως.

«Μένουμε Ελλάδα», ήταν το πρώτο μήνυμα που μετέφερε ο Co CEO της ELPEN, Θ. Τρύφων προσθέτοντας πως επενδύσεις όπως αυτή αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες μπορούν.

Διαβάστε αναλυτικά στο news4health.gr.

#ΚΕΡΑΤΕΑ #ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ #ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ #ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα