Athens Science Festival 2022: «Κόσμοι του Αύριο»

Το Athens Science Festival επιστρέφει ζωντανά, από 21 έως 23 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μετά από δυο χρόνια πανδημίας

Τι κοινό έχουν τα κόμιξ με την επιστήμη και την τεχνολογία; Πώς μπορεί η επιστήμη να κάνει τη γη ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε; Μπορεί ένα μικροσκόπιο να παίξει μουσική; Όλες οι απαντήσεις έρχονται στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, στο Athens

Science Festival, που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να την εξερευνήσουν μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό φεστιβαλικό τριήμερο στην καρδιά της πόλης.

Με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, το φεστιβάλ μάς μεταφέρει στους «Κόσμους του Αύριο» που φτάνουν με ταχύτητα φέρνοντας μαζί τους, ανάμεσα σε άλλα, την κλιματική αλλαγή, τη τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και την αειφόρο ανάπτυξη.

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά εκθέματα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την υπολογιστική όραση, θα προγραμματίσουν και θα οδηγήσουν το δικό τους Minibot, θα ταξιδέψουν νοητά στο ηλιακό μας σύστημα και θα ανακαλύψουν τον ρόλο της δορυφορικής τεχνολογίας στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ASF2022

Το πρόγραμμα του Athens Science Festival #ASF2022 είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό με δράσεις για όλους: 70 διαδραστικά δρώμενα, 25 εργαστήρια για παιδιά, 15 workshops για ενήλικες, 20 ομιλίες, εκθέσεις τέχνης και επιστήμης, διαγωνισμούς και stand-up science μεταξύ άλλων. Και φέτος, όπως πάντα, κορυφαίοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στο φεστιβάλ επιχειρώντας μέσα από τις ομιλίες τους να απαντήσουν σε μια σειρά από σύγχρονα ζητήματα.

Στο #ASF 2022 συμμετέχουν ενεργά με ξεχωριστές δράσεις τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», το ΕΚ Αθηνά, το ΙΙΒΕΑΑ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το «παρών» δίνουν επίσης, για άλλη μια χρονιά, πλήθος εκπαιδευτικών οργανισμών, εταιρειών, ιδρυμάτων και μουσείων, με ειδικά σχεδιασμένα δρώμενα για όλες τις ηλικίες.

{https://www.youtube.com/watch?v=OLVfIDpO8kg&t=5s}

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr

#ATHENS_SCIENCE_FESTIVAL #ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα