Υπουργείο Εξωτερικών για Αίγυπτο: Συλληπητήρια και συμπαράσταση της Ελλάδα στις οικογένειες των θυμάτων


Την πολύνεκρη "τρομοκρατική επίθεση" που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο εναντίον χριστιανών Κοπτών καταδικάζει απερίφραστα το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράστασή της Ελλάδας στον λαό της Αιγύπτου και την κυβέρνησή του, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια

στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση εναντίον χριστιανών Κοπτών που σκοτώθηκαν από επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο τους καθώς κατευθύνονταν για να προσκυνήσουν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην περιοχή της Μίνιας, στην Άνω Αίγυπτο, σήμερα το πρωί, ανέρχεται στους 26.

Η επίθεση έγινε σε λεωφορείο που μετέφερε πιστούς στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην πόλη Μίνια, από τουλάχιστον οκτώ ενόπλους. Οι δράστες φέρονται να ήταν κουκουλοφόροι και να φορούσαν στρατιωτικές στολές, ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν έκαναν την επίθεση ενώ βρίσκονταν πάνω σε μηχανές ή αυτοκίνητα.

Αξιωματούχοι της εκκλησίας μιλούν για 35 νεκρούς από επίθεση 8 ενόπλων που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, αριθμό τον οποίο μεταφέρει και το Al Jazeera. Τοπικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα