Υπόσχεση Ομπάμα να επιστρέψει στη Γερμανία για το… Oktoberfest


Αδυναμία στο Oktoberfest φαίνεται πως έχει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη, υποσχέθηκε να επιστρέψει στη Γερμανία για τη γιορτή μπύρας του Μονάχου.

«Είναι υπέροχο που βρίσκομαι ξανά στο Βερολίνο. Αυτή είναι η έκτη επίσκεψή μου στη Γερμανία, αλλά

δεν θα είναι η τελευταία», είπε ο Ομπάμα, δηλώνοντας ότι, αφού δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να παραστεί στο Oktoberfest, είναι κάτι που θα κάνει ως πρώην πρόεδρος «για να το διασκεδάσω περισσότερο», όπως είπε.

Περίπου 7,5 εκατομμύρια λίτρα μπύρας καταναλώνονται κάθε χρόνο στο Oktoberfest από τους σχεδόν 6,5 εκατ. ντόπιους και τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή Theresienwiese, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, όπου διοργανώνεται η γιορτή.

Το φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο διαρκεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, καθιερώθηκε από το 1810, στο πλαίσιο των εορτασμών των γάμων του Βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου του Α’.

Οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε σκηνές χωρητικότητας 2 - 3.000 ατόμων, ενώ οι σερβιτόροι καθώς και αρκετοί επισκέπτες, συνηθίζουν να φορούν παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες. Οι λάτρεις της μπύρας, παράλληλα, μπορούν να απολαύσουν κότσι, λουκάνικα και άλλες παραδοσιακές βαυαρικές γεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα