Ξανθός: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα "φακελάκια"

20:29 8/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι ασθενείς θα μπορούν ανώνυμα να καταγγέλλουν «φακελάκι», ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε ημερίδα με θέμα «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι».

Όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός οι καταγγελίες αυτές θα εξετάζονται μέσα από ειδικά ελεγκτικά όργανα. «Έχουμε δώσει εντολή, οι υποθέσεις αυτές να προχωρούν στην πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται. Εγώ προσωπικά έχω υπογράψει πολλές περιπτώσεις απομάκρυνσης συναδέλφου,

που αποδεδειγμένα έχουν καταδικαστεί για τέτοια συμπεριφορά» σημείωσε.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι το «φακελάκι είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο με πολλές δυσλειτουργίες». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η σχέση γιατρού- ασθενούς πρέπει να στηρίζεται σε άλλες βάσεις, να έχει άλλη δομή ώστε να μη μένει «ανοχύρωτος» ο ασθενής μέσα στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση παλιότερες μελέτες το «φακελάκι» δεν υπερέβαινε το 10% του συνόλου της παραοικονομίας του χώρου της υγείας, ενώ προσέθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια διακινήθηκαν 85 δισ. «μαύρο χρήμα» στο χώρο της υγείας, και μίλησε για ανάγκη εξυγίανσης και για ένα άλλο κοινωνικό συμβόλαιο.

Ο κ. Ξανθός μίλησε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Το παρών δεν έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα