Ξανά χάος με τους πλειστηριασμούς - Ο ρόλος της Κωνσταντοπούλου

18:17 5/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Ένταση μεταξύ συμβολαιογράφων και μελών του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, του ΕΠΑΜ και της Λαϊκής Ενότητας προκλήθηκε και σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με τους διαδηλωτές να παίρνουν σηκωτούς τους συμβολαιογράφους έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Για ακόμη μια Τετάρτη οι πρωτοβουλίες

που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν στην οδό Λουκάρεως προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε διαδικασία την ώρα που οι συμβολαιογράφοι μαζί με τους δανειολήπτες είχαν συγκεντρωθεί στο κυλικείο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερικοί εκ των διαδηλωτών κατήγγειλαν ότι διενεργούνται πλειστηριασμοί εκτός της δικαστικής αίθουσας. Τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου προπηλάκισαν τους συμβολαιογράφους και τους πέταξαν εκτός του Ειρηνοδικείου και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στις δηλώσεις τους, οι διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι σήμερα είχαν ανακοινωθεί 17 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων περισσότεροι από δέκα αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, από το Κίνημα «Δεν πληρώνω», κατήγγειλε ότι έγινε προσπάθεια να γίνουν σε άλλους χώρους οι πλειστηριασμοί, όπως παγκάκια και τουαλέτες.



Ούτε στη Θεσσαλονίκη έγιναν πλειστηριασμοί


Κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, μετά από παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν σε συμβολαιογράφους να εισέλθουν στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου. Μάλιστα, μέλη του Συντονισμού τοποθέτησαν καθίσματα κοντά στις αίθουσες, έτσι ώστε να μπλοκάρουν την είσοδο των συμβολαιογράφων στις αίθουσες.

Επίσης, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα