Βρεθήκαμε στην εντυπωσιακή πρεμιέρα του Grease - Ποιοι την παρακολούθησαν και τι φορέθηκε;


Παρά τη μουντάδα της εποχής και την κρίση που μαστίζει τις ζωές μας, υπάρχουν παραστάσεις όπως αυτή του Grease που αποτελούν όαση στην καθημερινότητά μας.

Της Έπη Τρίμη

Πλούσια παραγωγή, ζωντανή ορχήστρα, ωραία κουστούμια και μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών που μεταφέρουν το θεατή σε κάτι μακρινό μεν από την ελληνική κουλτούρα αλλά κεφάτο, δροσερό και γεμάτο χορό και τραγούδι περιβάλλον.

Το Grease, μας μεταφέρει στα νεανικά μας χρόνια, τότε που είχαμε δει την ομώνυμη ταινία. Η ταινία Grease κυκλοφόρησε το 1978 και σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Οι συντελεστές

έδωσαν στο κοινό αυτό που ήθελε να δει: μια ιστορία αγάπης μεταξύ του γοητευτικού Τζον Τραβόλτα και της γλυκιάς Ολίβια Νιούτον-Τζον, με μουσική συνοδεία ξεσηκωτικά τραγούδια και καλοκαιρινή διάθεση. Ήταν βασισμένη στο μιούζικαλ των Γουόρεν Κέισι και Τζιμ Τζέικομπς που είχε ανέβει στο Μπρόντγουεϊ.

Η θεατρική παράσταση που είδαμε εχθές, δεν είχε να ζηλέψει απολύτως τίποτα από την αίγλη και τη λάμψη της ταινίας. Αντιθέτως το γεγονός πως έβλεπες επί σκηνής λαμπερά κουστούμια, ωραίες χορογραφίες, υπέροχες φωνές και την τσαχπινιά των ηθοποιών αυτομάτως η διάθεσή σου ανέβαινε νιώθοντας πάλι έφηβος και ανέμελος άνθρωπος.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος -άξιος στο ρόλο του- υποδύθηκε κάτι που γνωρίζει ήδη πολύ καλά λόγο της εμπλοκής του τόσα χρόνια με το ραδιόφωνο και την επαφή του με το κοινό. Η Μάρω Κοντού όπως πάντα εξαιρετική και με τη στόφα μιας ηθοποιού που έχει διανύσει χιλιόμετρα υποκριτικά ήταν επιβλητική, λαμπερή κι όπως ήταν αναμενόμενο καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό.

Η Νάντια Μπουλέ, ως Σάντι είναι εμφανές πως έχει δουλέψει πολύ σκληρά και πραγματικά εντυπωσιάζει με τη φωνή και την ερμηνεία της. Είναι μια φρέσκια παρουσία, γεμάτη ενέργεια και επαγγελματική συνέπεια που κάθε φορά εμφανίζεται όλο και πιο ώριμη υποκριτικά και μουσικά.

Όλη η παράσταση ήταν γεμάτη τραγούδι, χορό, συμμορίες εφήβων, κοριτσίστικα πιτζάμα πάρτι, μαζορέτες, μάγκες και μονομαχίες με αυτοκίνητα. Θυμηθήκαμε τα νεανικά μας σκιρτήματα, τους διαγωνισμούς χορού και το rock ‘n’ roll που μεσουράνησε την εποχή εκείνη.

Τη Σάντι και το Ντάνι πλαισιώνουν ένα λαμπερό, εντυπωσιακό, πολυμελές cast ηθοποιών. Το πολυαγαπημένο μιούζικαλ φαινόμενο με τα μεγαλύτερα hits που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ σε μια παράσταση ήρθε στην Ελλάδα συσπειρώνοντας μεγάλα ονόματα όπως αυτά της Νάντιας Μπουλέ, του Δήμου Αναστασιάδη, του Δημήτρη Μαλισσόβα, της Ευγενίας Σαμαρά καθώς και της Μάρω Κοντού και του Πέτρου Κωστόπουλου.

Υπόθεση:

Ένα ξανθό «καλό κορίτσι», η Sandy Olsen από την Αυστραλία, κάνει διακοπές με την οικογένειά της στην Καλιφόρνια, όταν συναντά τον γοητευτικό Danny Zuko στην παραλία και γίνονται ζευγάρι. Η οικογένειά της σχεδιάζει, με το τέλος του καλοκαιριού, να γυρίσει πίσω στην Αυστραλία, όταν τα σχέδια ανατρέπονται και παραμένουν στην Καλιφόρνια, με την Sandy να ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά στο σχολείο Rydell High, όπου, χωρίς να το ξέρει, φοιτά εκεί και ο Danny. Όταν ο ένας ανακαλύπτει τον άλλον, ο Danny, ο οποίος είναι ο αρχηγός μιας συμμορίας greasers γνωστής ως ‘Τ-Birds’ - (στα κορίτσια του σχολείου υπάρχει η συμμορία των ‘Pink Ladies’ Ντάνι, με αρχηγό την Rizzo) - φοβάται να χαλάσει την εικόνα του «σκληρού», και προσπαθεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την καλοκαιρινή του αγάπη.

Η Sandy πληγώνεται και του κάνει νούμερα με έναν γλυκανάλατο αθλητικό τύπο. Ο Danny μετανιώνει, προσπαθεί να την κερδίσει, και μετά από διάφορα επεισόδια και πολλή μουσική και χορό, αλλά και αγώνα αυτοκινήτων, τα βρίσκουν στο τελείωμα της σχολικής χρονιάς. Η Sandy προηγουμένως, έχει αποχαιρετήσει την σεμνή “Sandra Dee” και έχει μεταλλαχθεί σε «κακό κορίτσι», αλλάζοντας χτένισμα και φορώντας ένα ασφυκτικά στενό δερμάτινο παντελόνι.

Γιατί να δείτε την παράσταση:

Αν αγαπάτε τα μιούζικαλ υπέρ παραγωγές αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες σας. Η παραγωγή τα έχει «χώσει» και είναι εμφανές από την ποιότητα του ήχου, μέχρι το τελευταίο κουστούμι. Σε μια εποχή όπου ανεβαίνουν παραστάσεις ενός και δύο ατόμων, παραγωγές όπως αυτή που είναι αξιώσεων τιμά το θεατή και το τίμημα του εισιτηρίου.

Γιατί να μην τη δείτε:

Αν δε σας αρέσουν οι αμερικανιές . Το όλο concept είναι παρωχημένο και μακριά από την ελληνική κουλτούρα.

Ποιους συναντήσαμε; Μεταξύ άλλων είδαμε τους: Μαίρη Συνατσάκη, Νατάσσα Μποφίλιου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Γκαγκάκη, Ρένος Ρώτας, Ελένη Βαίτσου, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρία Κωσνταντάκη,Φαίη Ξυλά και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Άννα Ανδριανού, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Έλλη Κοκκίνου και Τζένη Θεωνά.

Τι φορέθηκε; Είδαμε πολύ μαύρο ( βλέπε φωτό) και floral ώστε να είναι επίκαιρο με την παράσταση και την εποχή.

Ταυτότητα παράστασης:

Πρωταγωνιστούν: Νάντια Μπουλέ, Δήμος Αναστασιάδης, Ελένη Βαΐτσου, Δημήτρης Σαμόλης, Βασιλική Τρουφάκου, Άρης Πλασκασοβίτης, Ευγενία Σαμαρά, Νικόλας Αγγέλης, Κρυσταλλία, Αναστάσιος Ράμμος, Ελισάβετ Σπανού, Κατερίνα Σουσουλα, Πάνος Μαλικούρτης και ο Ίαν Στρατής

Συμμετέχουν:Άννα Μάγκου ,Πάνος Μαλακός, Κυριάκος Σαλής,Μελίνα Κόντη, Βασίλης Παπαδημητρίου ,Χάρις Σάββα, Μαριλένα Αναστασιάδου, Γωγώ Μπόμπολα, Δημήτρης Φριτζελάς, Κώστας Παυλόπουλος

Στο ρόλο του παρουσιαστή, special guest ο Πέτρος Κωστόπουλος

Φιλική συμμετοχή: Μάρω Κοντού

PASSPORT MUSIC THEATRE

Κεραμεικού 58 &Μαραθώνος, Αθήνα
Tηλ. κρατήσεων 2105222203
Τιμές εισιτηρίων:
Δ΄Ζώνη : 20 ευρώ
Γ΄Ζώνη : 30 ευρώ
Β΄Ζώνη : 40 ευρώ
Α΄Ζώνη : 50 ευρώ.

Keywords
μαίρη συνατσάκη, κατερινα παπουτσακη, ελλη κοκκινου, rock, ελλαδα, σαμαρας, olsen, νέα, floral, αρης, συμμετοχή, music, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αθηνα, Καλή Χρονιά, νίκος αναστασιάδης, ελενη, τζενη θεωνα, αυτοκινητα, αυστραλια, εμπορικη, μουσικη, ονοματα, ραδιοφωνο, τραγουδια, music, αγαπη, αιγλη, ανθρωπος, αννα, αρης πλασκασοβιτης, βικυ, βικυ χατζηβασιλειου, γεγονος, γινονται, γωγω, δημος, δειτε, ευγενια σαμαρα, ευγενια, ευρω, υπαρχει, ελλη, ελισαβετ, ελισαβετ σπανου, ενεργεια, εποχη, επιτυχια, εικονα, κοκκινου, λαμψη, λογο, μαυρο, μαίρη συνατσάκη, μακρια, μιουζικαλ, μαρια, ναντια μπουλε, ξανθο, ξυλα, παντα, οικογενεια, περιβαλλον, πετρος κωστοπουλος, ποιοτητα, πιτζαμα, ρολο, συμμετοχή, σχεδια, σχολειο, φαιη ξυλα, φωνη, φορα, χατζηβασιλειου, οαση, κωνσταντινος, μποφιλιου, δημητρης, επεισοδια, floral, κρυσταλλια, κωστοπουλος, κωστας, olsen, ορχηστρα, rock, χορογραφιες, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα