Βούτσης για μαθητικές παρελάσεις: Δεν γίνονται πουθενά στην Ευρώπη

12:10 9/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο θέμα των μαθητικών παρελάσεων λέγοντας πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό "στυλ"» προσθέτοντας πως «δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική

κοινωνία σήμερα».

Ο κ. Βούτσης έθιξε και το θέμα της αριστείας τονίζοντας πως «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική».

Όσον αφορά στην παρέμβασή του στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής δεν είναι μία ενέργεια που γίνεται κάθε ημέρα. Έχει γίνει πολλές φορές στη Βουλή και ορθώς συνελήφθησαν. Στο παρελθόν της Βουλής δεν υπήρξε καμία σύλληψη και τιμωρία και στην επιστολή μου προς τον κ. Μητσοτάκη υπενθύμισα τέτοιες στιγμές. Στόχος είναι η πρόληψη και αποσόβηση. Μετά την καταγραφή και την διασταύρωση των στοιχείων όσων μετέχουν η κατάληψη είναι πάντα η ίδια. Αυτό δεν σημαίνει πως στο μέλλον αν υπάρξουν στιγμές βίαιες πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα. Το ότι υπήρξαν έξαλλες και κυνικές δηλώσεις από μέλη της ΝΔ παραπέμπει σε μία αντιπολίτευση που ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη. Ρωτήστε τη Νέα Δημοκρατία για το τι συνέβη με τον Ρουβίκωνα. Έχουν δικαίωμα να φτιάχνουν ατζέντα ακόμη και για ψηφοθηρία από τον χώρο της Χρυσής Αυγής».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών με τον χώρο της κεντροαριστεράς είπε: «Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις είτε μιλάμε για κυβερνητικά σχήματα είτε για αντιπολιτευτικά. Εμείς θέλουμε αυτό το τοπίο να αποτυπωθεί οπωσδήποτε στις μέλλουσες εξελίξεις για τη χώρα γιατί πιστεύουμε πως βγαίνοντας από την επιτήρηση θα είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μία σύγκλιση δυνάμεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα