Βουλή: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών


Στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ενωθεί με τους διαδηλωτές από τα συνδικάτα στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Mέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τρεις

φορές έφοδο στη Βουλή, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας, ενώ μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να ρίχνει κόκκινη μπογιά στους αστυνομικούς. Nωρίτερα, το φυλάκιο έπιασε φωτιά από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι. Η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως.

Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μία μολότοφ στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως και να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Λίγα λεπτά αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου το κτήριο της Βουλής, με συνέπεια να ξεκινήσει δεύτερος γύρος συγκρούσεων.

Τα συνδικάτα και οι οργανώσεις αντιδρούν τόσο στο νόμο περί απεργιών, όσο και στις περαιτέρω περικοπές που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, αλλά και για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική μορφή.

Όλες οι πορείες έχουν καταλήξει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, ενώ η ΛΑΕ έχει υψώσει πανό με συνθήματα.

Λίγο πριν τις 7 επικράτησε ένταση μεταξύ μελών της ΛΑΕ και αστυνομικών με σπρωξιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκειμένου να ωθήσουν μακριά από το κτήριο της Βουλής τους συγκεντρωμένους. Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μία μολότοφ στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως και να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα