"Βαριά" για το Μαξίμου τα μηνύματα από τις αμερικανικές κάλπες


"Παγωμάρα" επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το "βλέμμα" στις αμερικανικές κάλπες, οι οποίες ανέδειξαν τον... Ντόναλντ Τραμπ ως τον νέο πλανητάρχη. Την ώρα που στο εσωτερικό τα προβλήματα ολοένα και εντείνονται για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τα μηνύματα που εκπέμπουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τη χώρα μας, ειδικά εν μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης για το "καυτό" ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Η Αθήνα,

η οποία μάλιστα τελεί υπό την αναμονή της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στις 14 Νοεμβρίου, είχε ανοιχτά υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, ποντάροντας στην παρέμβασή της για άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Τώρα, η εκλογική ανατροπή στις ΗΠΑ αποτελεί ανατροπή και για την επικοινωνιακή πολιτική της Αριστεράς.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Ηρώδου Αττικού αναφέρουν ότι σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί μουδιασμένο τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, κοιτώντας προς την επόμενη μέρα, τη στιγμή που η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωσή της τείνουν να εκτροχιαστούν.

Σοκ επικρατεί δε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς η Ελλάδα δεν είχε κάνει διπλωματικά ανοίγματα προς την πλευρά Τραμπ, όσο η εκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ ήταν σε εξέλιξη.

Μετά την εκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ η κυβέρνηση κάθεται σε "αναμμένα κάρβουνα", χάνοντας ουσιαστικά και το τελευταίο της διπλωματικό χαρτί, που ήταν η ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα για λύση στο χρέος. Ο Ομπάμα στήριζε την Χίλαρι Κλίντον, η οποία ωστόσο υπέστη πολιτική ήττα. Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις ο πήχης των αξιώσεων του Μαξίμου για την επίσκεψη του Ομπάμα πιάνει... πάτο.

Τονίζεται δε ότι ο Τραμπ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου στην προεκλογική του καμπάνια με το χρέος τρίτων χωρών, που σημαίνει πως η Αθήνα δεν μπορεί να ελπίζει σε μηνύματα στήριξης και σε ψήφο εμπιστοσύνης από την πλευρά του νέου πλανητάρχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα