Τυνησία: Συλλήψεις τριών ατόμων για συνεργασία με τον Άμρι


Στη σύλληψη του ανιψιού του δράστη της τρομοκρατικής επίθεση του Βερολίνου, Ανίς Αμρί προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Τυνησίας.

Μεταξύ τους βρίσκεται και ο 24χρονος ανιψιός του νεκρού Αμρί, στον οποίο ο δράστης μεταξύ άλλων φέρεται να έστελνε χρήματα με σκοπό να τον φέρει στη Γερμανία.

Ο ανιψιός «ομολόγησε ότι ήταν σε επαφή με τον θείο του μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία» σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ανιψιός, που είναι γιος της αδελφής του Άμρι, ομολόγησε επίσης ότι ο θείος του έστελνε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, για να τον βοηθήσει να μεταβεί στη Γερμανία. Υποστήριξε επίσης ότι ο θείος του ήταν ο «εμίρης» τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γερμανία και αποκαλείται «Ταξιαρχία Άμπου αλ Ουαλαά».

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-27 ετών και ο «τρομοκρατικός πυρήνας» στον οποίο φέρονται να ανήκουν δρα από τη Φουσάνα, στα νότια της Τύνιδας, μέχρι την Ουεσλάτια, τη γενέτειρα του Άμρι, στην κεντρική Τυνησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα