Τσίπρας: Η... βαρυχειμωνιά αύξησε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης χαρακτήρισε την ενέργεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν προκαλέσει σοκ σε χιλιάδες καταναλωτές,

είπε ότι φταίει… η βαρυχειμωνιά. Ανακοίνωσε ωστόσο ότι περίπου στα τέλη του καλοκαιριού θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας για τα νοικοκυριά, αλλά και τα δημόσια κτίρια.

Είπε επίσης ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η στήριξη των κοινωνικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το φετινό βαρύτερο χειμώνα, είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες καταναλωτές να περάσουν σε υψηλότερη (και ακριβότερη) κλίμακας.

Αφού τόνισε πως κεντρικός στόχος είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η στήριξη της κοινωνίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, επισήμανε πως ο ενεργειακός σχεδιασμός είναι σημαντικός για την προσέλκυση επενδύσεων και αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική ισχύ της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και κόμβος ειρήνης και σταθερότητας.

Πρόσθεσε, δε, πως συνιστά στρατηγικό στόχο να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα της γεωγραφικής μας τοποθεσίας. Στόχος, όπως είπε, είναι να γίνει η χώρα μας ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο και στην ενέργεια, όχι μόνο στις μεταφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα