Τσακαλώτος: Προλαβαίνουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή

13:43 5/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Μετά την απόφαση του ESM να αναβάλλει για την Παρασκευή την εκταμίευση της δόσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε καθυσηχαστικός και σίγουρος πως μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι προλαβαίνουμε να συμφωνήσουμε μέχρι την Παρασκευή ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης», δήλωσε ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο εκδήλωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως τόνισε εκκρεμούν κάποια «πολύπλοκα τεχνικά ζητήματα». Μεταξύ

αυτών, όπως σημείωσε, «είναι δύο υπουργικές αποφάσεις τις οποίες κοιτάμε, η μία αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και η άλλη για τους μηχανικούς».

Ο κ. Τσακαλώτος, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει εάν μεταξύ των «αγκαθιών» είναι και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη Συνταγματικότητα των νέων περικοπών στις συντάξεις λέγοντας ότι «αυτό το ζήτημα είναι για μετά».

Κάτι που δείχνει πως η κυβέρνηση θεωρεί πως δεν επείγει να δώσει στο ΔΝΤ τη γνωμοδότηση, αφού το Ταμείο δεν θα μπει άμεσα χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το εάν έχει σταλεί η επιστολή προθέσεων προς το ΔΝΤ, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία υπογραφής του νέου μνημονίου, απάντησε ότι αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα