Τρόμος στον Πειραιά ενόψει Ριέκα - Γιατί φοβούνται το... Καραϊσκάκη !


Από τόπος... μαρτυρίου των αντιπάλων, το «Γ. Καραϊσκάκης» σφίγγει θηλιά άγχους και πίεσης στους παίκτες του Ολυμπιακού τα τελευταία 2,5 και πλέον χρόνια...

Μπορεί να μην αναφέρθηκε στον «βραχνά» της έδρας ο Μπεσνίκ Χάσι στις δηλώσεις που παραχώρησε στον Τύπο, ωστόσο είναι βέβαιο ότι προβληματίζεται έντονα και ψάχνει τη... συνταγή για να απελευθερώσει τα πόδια των παικτών του ενόψει του αγώνα με τη Ριέκα, μια και ο Ολυμπιακός

δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τα ποσοστά νικών του εδώ και αρκετό καιρό στο Φάληρο.

Συγκεκριμένα, οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν νίκησαν σε κανένα από τα 4 τελευταία ευρωπαϊκά ματς στο «σπίτι» τους, αλλά στα 10 πιο πρόσφατα έχουν -ουσιαστικά- μόνο μία νίκη, ενώ σε 13 αναμετρήσεις από τις 26 Φλεβάρη του 2015 έχουν καταφέρει να επικρατήσουν μόλις δύο φορές.

Πιο αναλυτικά, στο Φάληρο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στα πιο πρόσφατα παιχνίδια του από τις Μπάγερν Μονάχου, Αρσεναλ και τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ως ήττα λογίζεται και εκείνη στην παράταση από την Αντερλεχτ (του... Μπεσνίκ Χάσι!) με 2-1 στο Γιουρόπα Λιγκ το 2016, έστω κι αν στο 90λεπτο ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0...

Εξάλλου, οι Πειραιώτες έχαναν στο 90λεπτο από την Αρούκα πέρυσι το καλοκαίρι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όμως στην παράταση κατάφεραν να πετύχουν ανατροπή του σκορ.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει έρθει ισόπαλος εντός έδρας την τελευταία 2ετία με τις Ντνίπρο, Χάποελ Μπερ Σεβά, Γιουνγκ Μπόις, Οσμάνλισπορ, Μπεσίκτας και Παρτίζαν κι έτσι «καθαρές» νίκες κατάφερε να πανηγυρίσει μόνον εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) και της Αστάνα (4-1).

Ωστόσο, δεν μπορεί να λησμονηθεί ότι το ματς με την κροατική ομάδα ήταν αληθινό θρίλερ στην εξέλιξή του και ότι η νίκη μόνο εύκολα δεν κατακτήθηκε από του Πειραιώτες, που κατάφεραν και πήραν τους τρεις βαθμούς για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ του Πάρντο στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης.

Τα παραπάνω μόνο καλό σημάδι δεν αποτελούν ενόψει του αποψινού αγώνα κι ενώ η φόρμα της Ριέκα στα ευρωπαϊκά της ματς είναι εκ διαμέτρου αντίθετη! Είναι χαρακτηριστικό πως η πρωταθλήτρια Κροατίας έρχεται από σερί 7 αήττητων αγώνων στην Ευρώπη, μετρώντας 5 «Χ» και δύο νίκες. Η τελευταία της ήττα καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα, στις 16 Ιουλίου 2015, με το εντός έδρας 0-3 από τη σκοτσέζικη, Αμπερντίν.

Όλα τα παραπάνω προοιωνίζουν ένα αληθινό ντέρμπι για τους Πειραιώτες, που θα πρέπει να... ξορκίσουν και τα δαιμόνια που τους κατακλύζουν εδώ και καιρό στο Φάληρο, ώστε να φτάσουν σε μια ευρεία νίκη και να κάνουν το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: sportdog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα