Τουρισμός και κρητικά προϊόντα στη συνάντηση Αρναουτάκη με τον Ρώσο πρέσβη


Η ενδυνάμωση της συνεργασίας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Κρήτη και την προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ.

Ο Ρώσος πρέσβης επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων στο

πλαίσιο της αυριανής συνάντησης των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του αν. υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ρώσου υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής στη Κρήτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο να ενδυναμωθεί ακόμα η περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, που είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Ο Ρώσος πρέσβης, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη συνάντηση στην Περιφέρεια, είπε ότι η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό, τονίζοντας ότι το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κρήτη.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειάς μας, ειδικά θέματα τουρισμού, αλλά και προώθησης των κρητικών προϊόντων στη ρωσική αγορά» είπε ο κ. Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση του τουρισμού στο νησί.

Παράλληλα σημείωσε, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια η επίσκεψη του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως τη φετινή χρονιά, η αύξηση των αφίξεων Ρώσων τουριστών, θα ξεπεράσει το 15%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.

«Εμείς θέλουμε να δούμε πώς μπορεί να ενδυναμωθεί αυτή η σχέση με τη Ρωσία ακόμη περισσότερο, διότι έχουμε την ίδια θρησκεία, έχουμε εξαίρετες σχέσεις διαχρονικά και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το νησί μας η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται συνέργειες και εξέφρασε την άποψη ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η κοινή Διυπουργική Επιτροπή μεταξύ των υπουργών Ρωσίας και Ελλάδας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το πώς μπορεί να υπάρξει αποδοτικότερη συνεργασία.

«Όλα αυτά είναι θέματα που η κυβέρνηση τα εξετάζει. Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με τον μοναδικό πολιτισμό της, το περιβάλλον της, τους ανθρώπους της, την κρητική διατροφή. Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες» επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Από πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε συζητήσει με τον κ. περιφερειάρχη τις προοπτικές της συνεργασίας της Κρήτης με τη Ρωσία στους διάφορους τομείς και κατ΄ αρχήν στον τομέα του τουρισμού. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ότι οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά και ιδιαίτερα στην Κρήτη».

Ακόμη, ο κ. Μασλόφ είπε ότι η Κρήτη είναι πολύ σημαντικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες. «Πέρυσι μάλιστα ξεπεράσαμε την φθίνουσα πορεία και αυξήθηκαν και κατά 23% οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα