Το ΡΚΚ "βλέπει" ο Ερντογάν πίσω από το μακελειό στην Καισάρεια


Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) «βλέπει» ο Ταγίπ Ερντογάν πίσω από το «μακελειό», που σημειώθηκε στην Καισάρεια, που είχε ως αποτέλεσμα 13 στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 55 άτομα να τραυματιστούν.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση”, για ν' αναφερθεί στο PKK,

το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8:45 τοπική ώρα (7:45 ώρα Ελλάδας) σε δημόσιο λεωφορείο στην Πανεπιστημιούπολη της Καισάρειας στην κεντρική ανατολία της Τουρκίας, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αγκυρας. Πηγές του τουρκικού στρατού αναφέρουν ότι πιθανότατα υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. Ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση στο στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

H έκρηξη είναι πιθανό να πυροδοτήσει θυμό στην Τουρκία που έχει πληγεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων την τελευταία χρονιά. Για κάποιες από αυτές έχουν αναλάβει την ευθύνη κουρδικές οργανώσεις. Για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν υπάρχει για την ώρα ανάληψη ευθύνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Θα πολεμήσουμε αυτούς τους δειλούς με εθνική κινητοποίηση», αναφέρει ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα