Το ποδόσφαιρο «πρωταθλητής» και στα Like του Facebook!


Το γεγονός πως το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία των social media, καθώς σχετική έρευνα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (UEFA) δείχνει πως οι μεγάλες ομάδες της γηραιάς ηπείρου υπερβαίνουν κατά πολύ τις καλύτερες ομάδες σε άλλα αθλήματα.

Έτσι, μεταξύ των 20 αθλητικών ομάδων, που ακολουθούνται περισσότερο στο Facebook, οι πρώτες 8 θέσεις ανήκουν στις ευρωπαικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Στις δύο πρώτες θέσεις

βρίσκονται Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που έχουν αποκτήσει φίλους σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει η τάση, πως το NBA και άλλα πρωταθλήματα μπορούν να έχουν περισσότερο επιρροή σε όλο τον κόσμο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ποδόσφαιρο, ειδικά το ευρωπαικό ποδόσφαιρο, είναι το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο.

Τις δύο ομάδες της Ισπανίας, ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπάγερν, Λίβερπουλ και Μίλαν. Το Τop 10 συμπληρώνεται από την εθνική ομάδα κρίκετ της Ινδίας και την ομάδα του ΝΒΑ, Λος Άντζελες Λέικερς.

Το Κρίκετ είναι ένα άθλημα , που δεν είναι γνωστό στην Ευρώπη, όμως είναι ο βασιλιάς του αθλητισμού στη Νοτιοανατολική Ασία. Ειδικά στην Ινδία, όπου ο μεγάλος πληθυσμός της χώρας έχει επιτυχώς βάλει στην σχετική λίστα Top-20 δύο ομάδες: Κίνγκ Ρίντερς και Σούπερ Βασιλείς. Σε αυτή την λίστα εμφανίζονται τρεις ομάδες από το μπάσκετ : Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην 16η θέση. Αμέσως μετά Σικάγο Μπουλς και Μαϊάμι Χιτ. Όσο για ποδοσφαιρικούς συλλόγους, αυτή η κατάταξη συμπληρώνεται από Παρί Σ.Ζ Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Γαλατασαράι.

Τα στοιχεία αυτά μπορούν να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την αμείλικτη αύξηση των εσόδων στο ποδόσφαιρο από τις χορηγίες. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στηρίζουν τα έσοδά τους από αυτή την πηγή τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται λογικό ότι αν μια εταιρεία θέλει να έχει μια παρουσία στο κόσμο του αθλητισμού, θα πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο.

Το κύρος και η τεράστια κοινωνική μάζα των ευρωπαϊκών συλλόγων δείχνει αναμφίβολα η σωστή επιλογή για τις μεγάλες επενδύσεις. Η προσδοκία που δημιουργεί το ποδόσφαιρο είναι ασυναγώνιστη. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά , εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα