Επιστρατεύουν τώρα το "όπλο" του αναπτυξιακού πακέτου


Το "όπλο" του αναπτυξιακού πακέτου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής έναντι στα νέα μέτρα, επιστρατεύουν τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τα εργασιακά θα βρίσκονται όλη την εβδομάδα ψηλά στην ατζέντα των Hilton Groups.

Κυβερνητική πηγή μιλώντας στο ΑΠΕ την Τρίτη, ενώ οι συναντήσεις με το κουαρτέτο βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ότι δίδεται "ιδιαίτερο βάρος και στο αναπτυξιακό πακέτο,

για τις θέσεις εργασίας, το οποίο δεν θα συνυπολογίζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα". Όπως τόβισε ο ίδιος παράγοντας, πρόκειται για δέσμη μέτρων που, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Eurogroup, αφορά 100.000 θέσεις εργασίας και το ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται ως τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, η πηγή επεσήμανε πως βασικό ζήτημα των διαπραγατεύσεων με την τρόικα είναι "ο προσδιορισμός του ύψους των μέτρων, θετικών και αρνητικών".

"Θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Είναι ο στόχος και η επιθυμία της κυβέρνησης", είπε ο ίδιος παράγοντας, τονίζοντας πως επιδιώκεται να "κλειδώσει" η συζήτηση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, θέματα που αποτελούν τη μεγάλη πολιτική διαφωνία μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου.

"Με τα θέματα αυτά κλεισμένα, η Ελλάδα θα μπει στο QE και θα εμπεδωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στη χώρα, κλίμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας", σημείωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα