Την επόμενη κίνηση Τσίπρα περιμένουν στη ΝΔ


Με το βλέμμα στραμμένο στο Βερολίνο και στην συνάντηση που θα έχει σε λίγη ώρα ο κ. Τσίπρας με την καγκελάριο Μέρκελ, βρίσκονται ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ , καθώς θεωρούν πως αυτό το ραντεβού θα καθορίσει εν πολλοίς και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα! Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες για λίγα λεπτά με την κ. Μέρκελ

και οριστικοποίησε το δικό του ραντεβού με την καγκελάριο για την 13η Φλεβάρη , θεωρεί - μετά και τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ - ότι το κλίμα για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά "βαρύ" και πως οι πιέσεις που θα της ασκηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα (νέα μέτρα, έκτακτο επίδομα, μεταρρυθμίσεις) θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απο την πλευρά του σημείωσε , μέσα από το ΕΛΚ τα δικά του μηνύματα για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση και επανέφερε το αίτημα του για μείωση των στόχων του πλεονάσματος. Εξέφρασε την άποψη - στην συνάντηση που είχε με τον επίτροπο Μοσκοβισί - πως η υψηλή φορολογία "σκοτώνει" οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάπτυξη και επενδύσεις και πως απαιτείται άμεσα, μια αλλαγή του μείγματος της πολιτικής που ακολουθείται.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέστρεψε στην Αθήνα , έχοντας ξεκαθαρίσει τις δικές του θέσεις και προτάσεις και αναμένει πλέον την επόμενη κίνηση του πρωθυπουργού, μετά από αυτό το άτυπο μπρα ντε φερ με τους δανειστές. Στην ΝΔ εκτιμούν πως η κυβέρνηση από χθες, επιχειρεί να δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα σχετικά με τις συμμαχίες που έχει στους κόλπους της ΕΕ και την κατηγορούν πως υποτιμά την αντίδραση των Γερμανών σε ό,τι αφορά το έκτακτο επίδομα. Παράλληλα στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν πως τα μέτρα ύψους 4,5 δις ευρώ παραμένουν στο τραπέζι , θέμα το οποίο πιθανότατα να συνδεθεί - από την πλευρά των δανειστών - με τις παροχές που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, με την έννοια ό,τι ακόμη κι αν αυτή η κίνηση γίνει αποδεκτή από το ΕuroWorkingGroup, μπορεί να ζητηθούν ισοδύναμα και να ανεβεί κι άλλο ο ...λογαριασμός.

Στο πολιτικό πεδίο, πληθαίνουν τα "γαλάζια στελέχη" που πιστεύουν πως ο κ. Τσίπρας θα προσφύγει άμεσα στην λαϊκή ετυμηγορία και ότι όλες οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα ( σύγκρουση με το Δ.Ν.Τ , επιθετική ρητορική κατά των Γερμανών, πόλωση με την αξιωματική αντιπολίτευση, παροχές, περιοδείες) συντείνουν σε αυτό.

Εσωκομματικά, ηγετικά στελέχη της ΝΔ , απορρίπτουν την φιλολογία για περί διαφωνιών που υπήρξαν σχετικά με την θέση που εκφράστηκε στην ψηφοφορία για το έκτακτο επίδομα. Τονίζουν πως πριν οριστικοποιηθεί το "παρών", υπήρξε συζήτηση με πολλούς βουλευτές του κόμματος, εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και στο τέλος ελήφθη η απόφαση με την οποία όλοι συμπαρατάχθηκαν. Τα ίδια πρόσωπα εξηγούσαν δε, πως η ΝΔ δεν μπορούσε με την θετική ψήφο της να επικυρώσει την "τυχοδιωκτική πολιτικής του κ. Τσίπρα και να του δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στα δικά του παιχνίδια".

Keywords
Τυχαία Θέματα