Τί απαντά το Υπ. Μετανατευτικής Πολιτικής στις καταγγελίες δημοσιογράφου


Έκπληκτο δηλώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τις σημερινές καταγγελίες δημοσιογράφου για τις.. παραινέσεις Τόσκα- Μουζάλα σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Το υπουργείο σε σχόλιό του αναφέρει πως με έκπληξη διαπίστωσε, ότι δημοσιογράφος που δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα και τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

για τους Πρόσφυγες, Γκ. Λεπρί , προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου, "τοποθετήθηκε επί του θέματος, αποδίδοντας παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής".

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό τη δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

"Η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του υπουργείου λύσεων", επισημαίνει το υπουργείο και προσθέτει, "πάγια θέση του είναι η από κοινού προσπάθεια για κατευνασμό των τόνων και εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ωστόσο η θέση αυτή ουδέποτε επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αθέμιτους τρόπους".

Keywords
Τυχαία Θέματα