Θεσσαλονίκη: Παιδικός σταθμός έβαλε τα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε ζωντανό άλογο (pics)


Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε στο facebook, ένας παιδικός σταθμός στην Θεσσαλονίκη είχε την ιδέα να βάλει τα παιδιά που φοιτούν σε αυτόν, να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα άλογο, γεγονός που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις.

Μάλιστα, οι φιλόζωοι αναμένεται να κινηθούν και νομικά εναντίον του παιδικού σταθμού.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του παιδικού σταθμού

σχολιάζοντας το εν λόγω περιστατικό στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για ένα έμμεσο χάδι προς το ζώο, επισημαίνοντας ότι η εκπαιδευτική τακτική τους είναι να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα παιδιά χρησιμοποίησαν μη τοξικά χρώματα και υδατοδιαλυτά. Μάλιστα τόνισε ότι αυτή η δράση προτάθηκε από τον υπεύθυνο θεραπευτικής ιππασίας που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η καταγγελία που αναρτήθηκε στο facebook, ανέφερε τα εξής:

«Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές ; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Ετσι "μολύνουν" την σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο! Ευχαριστώ τον Abraam Abrahams και την ομάδα μας Dreamdancers που με ειδοποίησαν και μαζί θα επιληφθούμε και αυτό το περιστατικό κακοποίησης. Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ? όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους» αναφέρει στο προφίλ της στο facebook η κυρία Κατερίνα Τσέρτου, που έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα