Θεατρικά βραβεία Kοινού: Πρωταγωνιστής η παράσταση "Αύγουστος" (pics)


Την τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού, που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Πρόκειται για την 19η διοργάνωση του περιοδικού «Αθηνόραμα», που χαρίζει τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού, με μοναδικό κριτή τους θεατές, που ψηφίζουν όλα όσα είδαν και ξεχώρισαν μέσα σε μία θεατρική σεζόν.

Τα βραβεία

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στον «Αύγουστο» του Τρέισι Λετς, 1ο βραβείο σκηνοθεσίας στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

και 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου στη Θέμιδα Μπαζάκα που βρίσκεται στο επίκεντρο ενος οικογενειακού τραπεζιού.

Το 1ο βραβείο ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Βασίλης Παπαβασιλείου για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», «Relax...Mynotis». Ενα έργο που ο ιδιος εμπνέυστηκε απο τη ζωή και την πορεία του Αλέξη Μινωτή.

«Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», είναι η παράσταση του θεάτρου Τέχνης, του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού Ζοέλ Πομεράν που απέσπασε το 2ο Βραβείο Παράστασης. Ο Νίκος Μαστοράκης ανέλαβε τη σκηνοθεσία και τιμήθηκε με το 2ο Βραβείο Σκηνοθεσίας. Η παράσταση, με αλλάγές στη διανομή, παίζεται και φέτος.

Το κοινό ξεχώρισε και βράβευσε τη σπουδαία Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο ρόλο της για την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» που συγκίνησε όσους βρέθηκαν στο θέατρο Βεάκη ενώ το 2ο βραβείου ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Γιώργος Κιμούλης για το ρόλο του στις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης και 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου εξ ημισείας­ δόθηκαν στον Μάκη Παπαδημητρίου και τον ­Γιώργο Χρυσοστόμου για την παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», την κωμωδία της Μαρί Τζόουνς, που παζεται και φέτος στο θέατρο «Κιβωτός»

3ο Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον Θωμά Μοσχοπουλο και την παράσταση «Δίκη» του Κάφκα που παρουσίασε στο θέατρο Πόρτα ενώ το 3ο Βραβείο Γυναικείου ρόλου για μία σπουδαία ερμηνεία της Νένας Μεντή στην παράσταση «Δεύτερη φωνή» των Ρέππα-Παπαθανασίου στο θέατρο Αποθήκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα