Τέλος στο μυστήριο της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη Κυρ. Αμοιρίδη


Η 40χρονη σύζυγoς του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, και ένας 29χρονος στρατιωτικός αστυνομικός με τον οποίο, όπως αποδείχθηκε, διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, ευθύνονται για τη δολοφονία του, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η σορός του πρέσβη, ο οποίος αγνοείτο για τέσσερις ημέρες βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Βραζιλίας και οι δύο ομολόγησαν στις αρχές την ενοχή τους, παρά την αρχική επιμονή τους ότι ουδεμία εμπλοκή είχαν στην υπόθεση.

Ο επιθεωρητής

ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση, έκανε λόγο για μία «τραγική και άνανδρη δολοφονία». Είπε επίσης ότι ο 29χρονος αστυνομικός, Σέρζιου Μορέιρα, ομολόγησε σε συναδέλφους του χθες ότι διέπραξε τη δολοφονία αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο.



Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας, πέραν της συντρόφου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια), τα οποία θα έδινε η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η Βραζιλιάνα σύζυγος του Κ. Αμοιρίδη έφτασε στο αστυνομικό τμήμα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς και δεν έκανε δηλώσεις. Ο αστυνομικός έχει επίσης προσαχθεί. Το τμήμα ανθρωποκτονιών εξέτασε και υλικό από κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο, κατά πληροφορίες από εγχώρια μέσα, προκύπτει ότι ο αστυνομικός μετέφερε το πτώμα του Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία είχε ζητήσει από νωρίς από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας. Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του πρεσβευτή εξέφρασε με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη εξέφρασε με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
«Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για τον τραγικό θάνατο του Πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, ενός φίλου της Βραζιλίας, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα Γενικά Προξενεία στο Ρίο Ιανέιρο και στο Ρόττερνταμ και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι στη πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας» σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα