Τάσος Παλαντζίδης: Το θέατρο είναι μία εστία τεχνών


Ο δημοφιλής ηθοποιός ο οποίος φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια θεατρικής παρουσίας μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παράσταση "SEX And The Grexit" την οποία έγραψε ο ίδιος και πρωταγωνιστεί, για τον "Θίασο... Βαλίτσα", για την ταύτισή του από το κοινό με τους ρόλους του "Σκαραβαίου" και του "Μισομερίδα", ενώ αναφέρεται και στην παράσταση με δική του απόδοση στην... ποντιακή διάλεκτο που ανέβασε προ ετών με επιτυχία. Χαρακτηρίζει δε το Κρατικό Θέατρο Βορείου

Ελλάδος ως "το σχολείο του".

Στο μυαλό μας τον έχουμε ταυτισμένο με κωμικούς ρόλους όπως του "Σκαραβαίου" ή του "Μισομερίδα" και πολλούς άλλους τους οποίους υποδύθηκε, αλλά ο Τάσος Παλαντζίδης επισημαίνει πως δεν είναι μόνο κωμικός ηθοποιός. Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θυμίζει δε πως έχει πρωταγωνιστήσει ή συμμετάσχει και σε ταινίες που δεν ήταν κωμωδίες, σε δραματικούς ρόλους, όπως "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" ή "Καραβάν Σαράι" στην οποία μάλιστα βραβεύτηκε για την ερμηνεία του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το είδος που τον εκφράζει περισσότερο η απάντησή του είναι αφοπλιστική: "Με εκφράζει περισσότερο η καλή δουλειά. Η καλή δουλειά δεν χαρακτηρίζεται από το αν είναι κωμωδία ή δράμα, αλλά από το τι έχει να σου πει και τον τρόπο που στο λέει γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο είναι μία "εστία τεχνών".

Δηλαδή είναι η σκηνοθεσία, η υποκριτική, η μουσική, η σκηνογραφία αφού όλα αυτά συνυπάρχουν. Εάν λοιπόν όλα αυτά είναι εξαιρετικά δεν έχει σημασία αν είναι κωμωδία ή δράμα η παράσταση ή η ταινία ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ πάντα προσβλέπω στους καλούς συνεργάτες με την έννοια να δουλεύουν πολύ κι όχι τόσο στο μέγεθος του ταλέντου τους. Μ' αρέσει να υπηρετώ αυτό που κάνω και όχι να το χρησιμοποιώ. Ο κόσμος πάντως με έχει γνωρίσει περισσότερο μέσα από την τηλεόραση όπου έχω χαρακτηριστεί ως κωμικός ηθοποιός. Νομίζω ότι τα καταφέρνω και σε άλλα, αλλά είναι λιγότερα. Στο ελεύθερο θέατρο, όμως, οι παραγωγοί ή οι σκηνοθέτες με επιλέγουν συνήθως σε κωμικούς ρόλους" δηλώνει -μεταξύ άλλων- στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημοφιλής ηθοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα