Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία θα καθαρίσει από τους τρομοκράτες τα σύνορά της με τη Συρία σε όλο το μήκος τους


Η Τουρκία θα καθαρίσει από τους τρομοκράτες τα σύνορά της με τη Συρία σε όλο το μήκος τους, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση αυτή έγινε σε μια ένδειξη ότι η τουρκική επίθεση στην περιοχή του Αφρίν στη βόρεια Συρία, η οποία διαρκεί ήδη εννέα ημέρες, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω.

Μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, στη βόρεια επαρχία της Αμάσειας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα

εξασφαλίσει ότι οι Σύροι πρόσφυγες, τους οποίους φιλοξενεί, θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις καθαριστούν τα σύνορα από τους μαχητές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε επισημάνει ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι σκοποί της.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να έχει ανοικτό χρονικό ορίζοντα. Ο πόλεμος όμως δεν είναι μαθηματική εξίσωση, η επιχείρηση θα τελειώσει όταν θα έχουμε επιτύχει τους σκοπούς μας», είπε.

Ο Τ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στα εδάφη τα οποία θα καταλάβει από τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους θεωρεί προέκταση του PKK, ωστόσο τόνισε ότι η Άγκυρα δεν έχει ανάγκη την έγκριση κανενός για τις ενέργειές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα