Τα παιδιά στην Ιαπωνία αποφάσισαν - Αυτές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 (pics)


Δύο φουτουριστικές φιγούρες είναι οι μασκότ που επιλέχθηκαν από την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα διοργανωθούν στο Τόκιο. Οι μασκότ επιλέχθηκαν από μαθητές και η αποκάλυψή τους έγινε σε ένα γυμνάσιο της πρωτεύουσας υπό επευφημίες και παιδικές ζητωκραυγές.

Η μπλε μασκότ είναι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ενώ η ροζ, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα άνθη της κερασιάς, είναι αφιερωμένη στους Παραολυμπιακούς. Και οι δύο παραμένουν ακόμη ανώνυμες.

Η Ιαπωνία, γράφει το Reuters, έχει μανία με τις μασκότ κάθε είδους – κάποιες είναι πραγματικές διασημότητες με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Twitter.

Μέσα στη χρονιά, οπότε θα επιλεγεί το όνομα των μασκότ, θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τα αναμνηστικά των Αγώνων με τις μορφές των μασκότ, τα οποία αποφέρουν πολλά χρήματα, πόσο μάλλον σε μια χώρα με μανία με αυτά.

We’re pleased to introduce the #Tokyo2020 Games Mascots! The Olympic Mascot is inspired by a fusion of tradition with modern innovation, the Paralympic Mascot by nature and the supernatural powers that make Japan distinct. They’d like to say hello! https://t.co/0FYIsGPzjF pic.twitter.com/hn7qhe0AXM

Tokyo 2020 (@Tokyo2020) February 28, 2018


Μια λεπτομέρεια έχει, τέλος, τη σημασία της: Ο σχεδιαστής δεν θα μπορέσει να εισπράξει τίποτα από τα πνευματικά δικαιώματα γιατί όλα θα πάνε στην Οργανωτική Επιτροπή.

Οι διοργανωτές έλαβαν το 2017 περισσότερες από 2.000 συμμετοχές του κοινού για να επιλεχθούν τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις. Μαθητές από περισσότερες από 200.000 τάξεις 16.000 δημοτικών σχολείων έλαβαν μέρος στην διαδικασία της τελικής επιλογής.



Τελικός νικητής είναι ο γραφίστας Ryo Taniguchi, τα σχέδια του οποία έλαβαν περισσότερες από τις μισές ψήφους των μαθητών.

It’s official! Design Set A has been chosen – we have our #Tokyo2020 Games mascots! #2020Mascot pic.twitter.com/wzJ7eyTgn3

Tokyo 2020 (@Tokyo2020) February 28, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα