Τα ευρήματα από το κρησφύγετο της Ρούπα (photos)


Φωτογραφίες από τα ευρήματα στο σπίτι κρησφύγετο της 48χρονης Παναγιώτας Ρούπα στην Ηλιούπολη δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. Σ’ αυτές απεικονίζονται όπλα και πυρομαχικά καθώς επίσης χρήματα σε μετρητά, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Την 8η Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη της καταζητούμενης για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλας Ρούπα, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι στο

διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τον 6χρονο γιο της είχαν μεταξύ άλλων βρεθεί δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Το απόγευμα της Παρασκευής (13/01) δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ευρημάτων. Σ’ αυτές εκτός από τα όπλα και τα πυρομαχικά απεικονίζεται μια σακούλα με χρήματα. Από τη βαλλιστική εξέταση στα όπλα προέκυψε ότι μόνο ένα από τα τρία πιστόλια (αυτό με ένδειξη 3α) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Αρχικά σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στην οποία είχε μετάσχει ο Νίκος Μαζιώτης στην Κλειτορία Αχαΐας και στη συνέχεια, στο σχέδιο που κατέστρωσε η Πόλα Ρούπα για την από αέρος απόδραση του Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, ερευνάται εάν προέρχονται από την ένοπλη ληστεία στην εθνική τράπεζα Μαλεσίνας, τον Σεπτέμβριο του 2016 στην οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συμμετάσχει η Ρούπα και δύο ακόμα συνεργοί της.



Keywords
Τυχαία Θέματα